Tel Tel Yağlı Ekmek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Ocak 2019 Pazar

Tel Tel Yağlı Ekmek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tel Tel Yağlı Ekmek
Malzemeler
2 su bardağı normal su
1.5 tatlı kaşığı instant maya veya yarım paket yaş maya
4.5 veya 5 su bardağı kadar tam buğday unu kullandım.
– Normal un da olabilir (Unun çeşidine göre miktar değişebilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı, 1 çay bardağı zeytinyağı


Yağlı Ekmek nasıl Yapılır?
Suyu yoğurma kabına alıp karıştırın. Maya ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek neredeyse ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin ve yeniden yoğurun. Yeniden üzerini kapatın ve tekrar mayalanana kadar bekletin.
Tereyağını kızartmadan sadece eritin ve ocaktan alın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Krem kıvamında olursa sürülmesi rahat olur ve hamurun arasından kolayca akmaz.Hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve altını-üstünü hafif unlayarak oklavayla kalın bir yufka açın.
Yufkanın her yerini fırça yardımıyla yağlayın. Yağı çok az kullanmayın.
Yufkanın karşılıklı iki tarafını dört parmak genişliğinde katlayın. Orta kısma gelene kadar bu işlemi bir kez daha tekrarlayın.Son olarak karşılıklı katlı tarafları yağlayarak birbirinin üzerine doğru kapatın. Kat kat bir şerit elde edeceksiniz.Bu uzun şeridin bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Uç kısmı alta doğru katlayın. Böylece gül şekli elde edeceksiniz. Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayıp üzerini kapatın. İçindeki yağın donması için dolabın alt kısmına koyun.İlk yaptığınız yağlı hamurdan başlayarak altını ve üstünü hafif unlayarak merdaneyle 7-8 mm kalınlığında açın.Tavada arkalı önlü kızartın. Kızartırken yine yağlayabilirsiniz. Bu ekmek ne kadar yağlı, o kadar iyi… Tarifi için cahidesultan.net ‘ e Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar