Sabah İçilen Limonlu Suyun Vücuda Faydaları - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Mart 2019 Çarşamba

Sabah İçilen Limonlu Suyun Vücuda Faydaları

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sabah İçilen Limonlu Suyun Vücuda Faydaları
Limon En Popüler Ve Çok Yönlü Narenciye Meyvelerinden Biridir.
Popülerliği, tazeleyici lezzet ve kokunun, birçok yemek tarifini ve parfümünü tatlandırmak için popüler bir seçenek olmasını borçludur.

Limon ayrıca çay ve kokteyllerden meyve sularına kadar her türlü içkide yaygın olarak kullanılmaktadır. Aroma olarak bariz kullanımının yanı sıra uzun süre limon tıbbi değeri için kullanılmıştır.

Zengin bir C vitamini kaynağı olan limon, antibakteriyel ve antiviral özelliklerinden dolayı bağışıklık artırıcı yeteneklerine kadar geniş bir sağlık yararına sahiptir. Limonun sağlığa faydalarını elde etmenin en yaygın yollarından biri, limon suyu olarak kullanmaktır. Limon suyu, sindirim ve detoksifiye edici bir madde görevi görür ve daha iyi sindirim sağlığına yol açan karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur.

BAĞIŞIK SİSTEMİNE FAYDALIDIR: İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulundurması sebebiyle bağışıklık sistemine güç katar. Ayrıca potasyum bakımından da zengin olması nedeniyle tansiyonu dengede tutar.

CİLDİ ARINDIRIR: Ciltteki pürüzleri, siyah noktaları ve kırışıklıkları mümkün olduğunca azaltır ve içerisindeki C vitamini sayesinde bakterileri yok ederek yüzdeki sivilcelere karşı savaşır.

KANSERİ ENGELLER: Limon, alkali bir besindir ve vücuda alındığında alkali bir ortam oluşturur. Kanser ise alkali ortamlarda gelişemez. Uzmanlar “kanserden korunmak için ılık limonlu su içmeyi ihmal etmemelisiniz.” önerisinde bulunuyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİN DOSTUDUR: İçeriğinde vitamin ve mineralleri bolca barındırdığı için limon, vücuttaki toksinleri kolay yoldan atmaya yardımcı eder. Karındaki şişkinliği ve hazımsızlığı engeller.

VÜCUDA ENERJİ VERİR: Vücudumuz gerekli enerjiyi yediğimiz yiyeceklerdeki moleküllerden alır. Pozitif iyonlar vücuda alındığında negatif iyonlarla birleşerek bir reaksiyon oluşturur. Limon, besinler arasında en çok negatif iyon bulunduran besindir ve tüketildiğinde daha fazla enerji alınmasını sağlar.

KİLO VERMEK İÇİN İDEAL: İçerisindeki pektin lifi barındıran limon, tokluk hissi veren ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olan bir besindir.

NEFES TAZELEYİCİDİR: Nane, maydanoz gibi limon da nefes tazeleyici özelliği ve ferahlık vermesi ile bilinir.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI İÇİN VAZGEÇİLMEZ:
Ağız kokusunu yok etmenin yanında diş eti ağrıları ve kanamalarına için olumlu etkiler vardır.

KANI TEMİZLEYİCİ ÖZELLİĞİ VAR: Limonlu su vücudumuzun, kandaki toksinleri temizlemesine yardımcı oluyor.

MİDE BULANTISINA KARŞI ETKİLİ: Limonlu su yudumlanarak içildiğinde, mide bulantısının azalmasını sağlıyor.

KARACİĞERİN DOSTU: Limonlu su içmek, karaciğerde bulunan enzimleri harekete geçiriyor. Ayrıca kanın oksijen durumunu düzenlemede etkili bir yardımcıdır.

HARİKA BİR İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR:Mükemmel bir idrar söktürücüdür ve vücudu fazla kilolardan arındırır.Kaynak:http://gonuldostlar.net/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar