Pet Şişede Kavurma - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

4 Ocak 2019 Cuma

Pet Şişede Kavurma

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Pet Şişede Kavurma
Biraz geç oldu ama ancak yayınlamaya fırsat bulduğum pratik bir bilgi paylaşayım sizinle. Allah ömür verirse gelecek kurban bayramında bu yöntemi uygularsınız
Kavurmayı yuvarlak olarak dilimlemek için pet şişeye doldurup donduruyoruz. Böyle tıpkı hazır kavurmalar gibi baton şekli elde ediyoruz. soğuk olarak ikram ederken de şık bir görüntü oluyor.


Bu bilgiyi ilk kez kavurma tarifimin altındaki yorumunda Sema Hanım vermişti. O zamandan beri aklımda ama ilk kez bu kurban yapmak kısmet oldu. Bizim yorumlar herkes için çok ufuk açıcı oluyor.Pet şişede kavurmayı nasıl yapıyoruz? Kavurma yapılacak etin çok küçük doğranması lazım. İri olursa şişeye doldurmak zor olur. Bir de kavurmanın yağı bol olmalı ki etleri kapatsın, aralarda ve üst kısımda boşluk kalmasın.
Kavurmayı pişirdikten sonra ılıyınca geniş ağızlı bir huni yardımıyla pet şişelere doldurun. Ben mini su şişesi kullandım. Rahat doldurmak için başka bir pet şişenin ağız kısmını kesip huni olarak kullanabilirsiniz.
Şişenin kapağını kapatıp bir kaç kez yere vurun ki aralarda boşluk kalmasın. Kavurma tamamen soğuyana kadar şişenin ağzı açık kalsın. Soğuyunca yeniden kapağını kapatıp dolapta saklayın. Yiyeceğiniz zaman şişeyi kesip kavurmayı içinden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar