Domatesli Pirinç Çorbası - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

4 Ocak 2019 Cuma

Domatesli Pirinç Çorbası

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI VEYA ŞİFA ÇORBASI
Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 lt tavuk suyu
Tuz, karabiber
Bir tutam maydanoz


Domatesli Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuk suyunu hazırlayın. Tavuk suyu için bir kaç parça tavuk yeterli. Kanat kısmıyla daha güzel oluyor. Tavuk kanatlarını, küçük bir soğanla beraber tencerede çok az yağla soteleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 40 dakika kısık ateşte kaynatın.
Çorba için bir tencereye yağı ve soyulup küp doğranmış domatesleri ve çintilmiş sarımsakları ekleyin. Domatesler biraz pişince salçayı ekleyip karıştırın.
Tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin. Tuzunu atıp karıştırın. kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pirinçler açılana kadar pişirin.
Pirinçler açıldığında yani iyice yumuşadığında kıvamını kontrol edin. Suyu az görünüyorsa biraz daha su ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Ocaktan almadan evvel, biraz karabiber ve ince doğranmış maydanoz ekleyin. 20 dk. kadar dinlendirip servis edin.
NOT: Çorbanın suyunu başta fazla koymazsanız kıvamı daha rahat ayarlarsınız. Tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz ama bu çorbaya en çok tavuk suyu yakışıyor. Suyun yarısı içme suyu olabilir.
Ben çorbaya hafif acılık vermesi için, domatesle beraber 2 adet kırmızı acı sivri biber de ekledim. Acı sevenler bunu muhakkak denesinler.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar