Patatesli Poğaça - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

25 Nisan 2017 Salı

Patatesli Poğaça

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Patatesli Pogaca
Malzemeler:
1 paket margarin
2 yumurta(1 inin sarısı üzerine)
1 su bardağı sıvıyag
1 su bardagı yoğurt
1 paket kuru maya(1 yemek kasıgı civarında)
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı su
1 yemek kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz
Alabıldıgınce un(6-7 su bardağı civarında kullandım) (2 su bardagı normal un kalanı tam bugday unu)
İc harcı ıcın:
3-4 adet haslanmıs patates
1 adet sogan
1 tatlı kasıgı tuz
3-4 yemek kasıgı zeytinyagı
maydanoz(yeteri kadar)
Hazırlanısı:
Öncelikle 1 su bardagı ılık su, 1 yemek kasıgı seker ve 1 yemek kasıgı mayayı bir kaba alalım ve kabarana kadar bekletelim. Yogurma kabımıza oda sıcaklıgında yumusamıs margarini alalım. Sırasıyla yogurt, sıvıyag, su(maya ve sekerle beklettıgımız), 2 yumurta(1 nn sarısını üzeri iıcın ayırmıstık), kabartma tozu, tuz ve azar azar unu ekleyerek kulak memesı yumusaklıgsında hamurumuzu yoguralım. Normal mayali hamurlara gore cok cabuk elı birakan bır pogaca un olcusunu ayarlayin ben alti bardak kullandım ama bardaga gore malzemeye göre degısır. Yumusak bır hamur ona gore ayarlayın. Hamurda hem maya hem kabartma tozu var bu arada yanlıs yazmadım:)
Hamurumuzu yogurduktan sonra kapaklı bır saklama kabına alıyoruz ve buz dolabının alt kısmında en az 3 saat bekletiyoruz. Bu onemli pogacanın ozellıgını yani olmazsa olmazı ihmal etmeyin.
İc harcımızı hazırlayalım. Patatesi rendeleyin, soganı rendeleyin ekleyin, tuzunu ilave edin zeytinyagı ve maydanozu ekleyip harmanlayın dilerseniz baharat ekleyin ben pogacada tercih etmiyorum.
3 saat sonrasında ya da 1 gece bekleyen hamurumuzdan mandalina buyuklugunde bezeler yapıyoruz. Avuc ıcınde yassılastırıp harcımızı ekliyoruz. Patates hapsolacak sekilde kapatıp tekrar badem seklinde kapatıyoruz. Birlestirme yeri altta kalacak sekilde hafif yaglanmıs tepsiye yerlestırıyoruz. Yumurta sarısını surelim susam corek otunu ekleyelim bu sekilde tepside yarım saat mayalandıralım.
Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pısırelim. Sıcakken temiz bir ortu üzerine alalım ve sogumasını bekleyelim. Daha sonra saklama kabına alalım. Nefis pamuk pogacamız hazır. Bir kere deneyın daha sonra vazgecemeyeceksınız. 20 den fazla pogacamız oluyor dilerseniz ikiye katlayın olculeri ya da daha kucuk sekılllendirin. Gercekten kolay kolay bayatlamıyor cocuklarınız beslenmesi ıcın de cok iyi olacak eminim. Guzel yorumlarınızı bekliyorum.Cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar