Ev Mantısı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

25 Nisan 2017 Salı

Ev Mantısı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ev Mantısı
Malzemeler:
Hamuru ıcın:
3 su bardağı un
1 yumurta
Alabıldıgıne su(1 su bardagını gecmedim)
tuz
İcı ıcın:
250 gr kıyma
1 tane sogan
Karabiber, tuz
Sosu ıcın:
Süzme Yogurt
Hazırlanısı:
Malzemelerle sıkı bir hamur yoguralım yani kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı. Tezgaha alıp avuc ıcınızle hamuru iyice yogurun. 3 bezeye ayıralım ve 1 saat dinlenmeye bırakalım.
İçi için kıymaya soganı rendeleyelim ve karabiber ve tuzunu atıp yoguralım. Dinlenen hamurumuzu acalım. (Cok ince olmayacak yuvarlak borcam boyutu kadar acmak yeterli) Kucuk kareler seklinde keselim ve ıcını koyup mantı seklinde kapatalım (bu kadar kolay olsa:)) Aslında zevklidir mantı yapmak ama yalnız olunca zor olabılıyor. Bu sekilde bütün mantılarımız kapatalım hafif unlanmıs tepsiye alalım. Hemen kullanacaksak tuzlu suda haslayalım.
Ben biraz sulu alıyorum servis kabına üzerine süzme yogurt(sarımsaklı) ekliyorum ve tereyagını ekliyorum. Siz dilerseniz yogurt ile harmanlayın yalnız dikkat edin kesilme yapmasın yogurda haslama suyundan ekleyerek yogurdu ılıtın. Mantıyı hemen kullanmayacaksanız buzdolabı posetleri ile dondurucuya kaldırabilirsiniz. Ben yarım kiloluk posetlerle dolabımda bulunduruyorum misafir geldıgınde cok pratik oluyor tavsiye ederim.
Nefis ev mantımız hazır.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar