Süt Dilimi - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

18 Ocak 2017 Çarşamba

Süt Dilimi

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Sut Dilimi (Tam olculu)
Malzemeler:
Keki ıcın:
2 yumurta
4 yemek kasigi toz seker
1 su bardagi yogurt
yarım su bardagi sıvıyag
1,5 çay kasıgı kabartma tozu
1,5 yemek kaşıgı kakao
4 yemek kaşıgı un
Kreması icin:
1 paket sade pasta kreması
1 su bardagı sut
1 yemek kasıgı bal
2-3 damla limon suyu
Hazırlanısı:
Yumurta ve sekeri mikser yardımıyla bembeyaz oluncaya kadar çırpalım. Yogurt, sıvıyagı ekleyelim. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelım. Yıne mıkserle malzemeler bırbırıne ıyıce karısana kadar cırpalım.
Fırın tepsisini margarin ile yaglayalım. Kek harcını dökelim. İnce bir tabaka halinde kasık yardımıyla uzerini duzeltelim. Ekmek uzerine cikolata surer gibi oluyor kek harcı az geldi diye duşunmeyin olcuye uyun. Fırın tepsisini duz bir zemine bir kac kez vurun. Boylece hava kabarcıkları cıkacak kekimiz esit sekilde kabaracak.
Fırına vermeden önce dakika tutalım. Kekimiz 12 dakikada pişecek. 180 derece fırına keki yerlestirin 6 dakika pistikten sonra fırın kapagını acın sonra kapagı kapatın 6 dakika daha pisirin ve keki fırından alın. Keki sogumaya bırakın.
Krema için 1 su bardagı sute 1 paket sade pasta kreması ekleyin mikserle cırpın. İyice katılasınca icine 1 yemek kasıgı bal ve birkac damla limonsuyu ekleyip tekrar çırpın. Dolapta iyice soguması için bekletin.
Kekimiz oldukca nazik bir kek çok ince olmasından ve yumusak olmasından kaynaklı. Fırın tepsisinin tam ortasından ikiye kesin keki. Kremamızda koyu kıvamlı bir krema keki zedelemeden kasıgı ıslata ıslata kremanın tamamını uzerine surun. Diger keki uzerine kapatırken kekin alt tarafı uste gelecek sekilde kapatın.
Uzun tarafını 7 ye kesin kısa tarafını tam ortadan 1 kere kesin yani ikiye ayırın. Fotograflar butun bu anlattiklarimi ozetlıyor aslinda. Lezzetlı sut dılımlerımız hazır.Afiyet Olsun.Cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkurler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar