Haşhaşlı Burma Çörek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

18 Ocak 2017 Çarşamba

Haşhaşlı Burma Çörek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
2 su bardagı sut
1 cay bardagı siviyag
2 baket kuru maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 yumurta(bırının sarısı uzerıne)
Alabıldıgıne un
Icı ıcın
4 yemek kasıgı hashas ezmesı
inceltmek ıcın sıvıyag(4 yemek kasigi kadar)
fındık ve kenevir tohumu(bunlar olmayabılır)
Hazırlanisi
Sutu ilitin yogurma kabınıza alın.Seker ve mayayı ekleyın 5 dakika kadar bekleyın. Sıvıyag, tuz, yumurtaları ekleyın(bırının sarısını ayırmıstık). Azar azar un ekleyerek oldukca yumusak bır hamur yogurun. Hamurun uzerını ortun ve yarım saat kadar mayalanması ıcın bekletın.
Mayalanan hamuru 3 esıt barcaya ayırın. Bu arada hashas ve sıvıyagı karıstırın. Hashas ezmesi katı bir kivamda olur siviyagi ınceltmek yani surulebılır kıvama getırebılmek ıcın eklıyoruz. Merdane ile bezenin bır tanesını acın cok inceltmeyin enı dar boyu fırın tebsısı boyunda olacak. Actıgınız hamurun uzerine hashas ezmesinin yarısını ekleyin ve elinizle hertarafına gelecek sekilde surun. Diger hamuru aynı ebatta acin uzerine kabatın tekrar hashas ezmesini elınızle surun. Son hamuru acip uzerını kabatin. Yanı 3 kat yaptık orta katlara hashas ezmesını surduk.
SImdı 2 barmak enınde uzun serıtler kesin. ters yone burarak hafif yaglanmıs fırın tebsınıze alın. Bıraz aralıklı bırakın ki bırbırıne cok yapısmasın guzel pıssın. Butun serıtlerı tebsıye aldıktan sonra yumurta sarısını surun. Tebsıde yarım saat mayalanması ıcın bekletın. Önceden ısıtılmis 180 derece fırında pısırın Nefis coreklerımız hazır kahvaltıya çok yakisiyor tavsıye edıyorum. Afiyet olsun.Çigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar