Tulumba Tatlısı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

4 Mayıs 2021 Salı

Tulumba Tatlısı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 TULUMBA TATLISI TARİFİ

@anne_elinden68

Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 dılım lımon

Hamuru için:

2 su bardağı su

2 + çeyrek su bardağı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı şeker

4 yumurta

Çay kaşığı ucuyla tuz







Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Önce şerbet malzemeleriyle koyu bir şerbet hazirlayalım (Kaynadiktan sonra kısık ateşte 15,20 dk daha kaynatın) Sonra soğumaya bırakın. Şerbet mutlaka kıvamlı ve iyice soğumuş olmali ki, tatlılar çıtır çıtır olup yumuşamasın.

Hamurun yapılışı: Su, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca unu ekleyip, tahta kaşıkla 4-5 dk karıştırarak pişirin . Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ardından hamura 




yumurtaları teker teker kırıp mikserle karıştırın veya elle yoğurun.. ( Her yumurtayı eklediğinizde iyice karıştırmaya dikkat edin)enson elime cokaz siviyag alip toparladim hamuru

Geniş bir tencereye veya tavaya bol yağ koyun. Hamuru sıkma torbasına alın. Büyük boy tırtıklı uçlardan kullanın. Soğuk yağa istediğiniz uzunlukta sıkıp makasla keserek kopartın.(ikinci sıkmada yag yine soğuk veya az ılık olabilir) ben beklememek ıcın 2 tavada yaptım.





Ocağın altını orta ateşde kızarmaya bırakın. Kizarmadan önce karistirmayin. Ne kadar yavaş kızarırsa o kadar çıtır olur. Kızarmaya başladığında ateşi biraz yükseltin. Ve karıştırın her tarafı eşit pişsin. Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şerbete dökün, karıştırın. 2-3 dakika şerbetin içinde kalsın. Sonra Şerbetten çıkarın.👍😋👌sonra afıyetle yıyebılırsınız.

Not: ekmeklık özlü unlarla degılde keklık kurabıyelık unlar ıle yaparsanız daha guzel olur özlü unlarla ıc dokusu sıkı oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar