Muzlu Çikolatalı Pasta - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

3 Mayıs 2021 Pazartesi

Muzlu Çikolatalı Pasta

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Muzlu çikolatalı pasta🍫

@dilek_mutfagi61

200 ml su bardak ölçüm

Malzemeler:

Sünger Keki için:

3 yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı un ( kaşığı dolu dolu koyun)

1 yemek kaşığı dolusu kakao

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması için:







Yarım su bardağı sıcak su

1/4 su bardağı kakao

60 gram tereyağı

300 gram doğranmış bitter sütlü karışık çikolata ( bitter yoğun olacak şekilde)

1/4 su bardağı pudra şekeri

2 paket krema

1 adet muz veya orman meyvesi 🫐🍓

Hazırlanışı:

Yumurta aklarını ayrı bir kaseye sarılarını ayrı bir kaseye ayırın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar mikserle çırpın.

Yumurta sarıları, şeker ve ayçiçek yağını beraber karıştın balon tel çırpıcısı ile. (Rengi açılıncaya kadar elinizle çarpın. ) Yumurta sarılarının üzerine 2 veya 3 aşamada çırptığınız yumurta aklarını ekleyin. Her eklediğiniz de alttan üste doğru yavaş haraketlerle karıştırın.

En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten eleyerek karışıma ekleyin.

Yine güzelce alttan üste sert hareketler yapmadan karıştırın. 24 cm kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. Harcı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.





Krema için, sıcak su ve kakaoyu karıştırın ve soğumasını bekleyin. Yağ ve çikolataları benmari usulü eritin ve onunda soğumasını bekleyin. Her ikiside soğuduğunda kakaolu karışımı ile çikolatalı karışımı birleştirip karıştırın. Pudra şekeri ve süt kremasını iyice sertleşmene kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyin ve karışana kadar çırpın. Keki ortadan ikiye ayırın. Kekin alt kısmını kalıba yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını yayın. Muzu ortasından yanlamasına olacak şekilde dilimleyin. Kremanın üzerine belirli aralıklarla koyun. Kalan kremayı üzerine aktarıp kremanın üzerini düzleyin. Kekin kalan yarısını üzerine kapatın. Kalıbın üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kaplayın. Bir gece dolabın alt kısmında bekletin. Ertesi sabah istediğiniz gibi pastayı süsleyelim 😋

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar