Lahana Sarması - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

5 Mart 2019 Salı

Lahana Sarması

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Lahana Sarması
Pirinç
Kurusoğan
Dereotu ve maydanoz
Tuz , karabiber, pulbiber,kimyon, nane
Sıvıyağ
Biber ve domates salçası
Sosu için;
Sarımsak
Biber salçası
Sumak
Nane
Nar ekşisi
Lahanamızın orta göbeğini bıçakla orta kısmından keserek alıyoruz . Derin büyük bir tencerede kaynar su ekleyerek haşlıyoruz. Kenarlarından tek tek yaprakları alıp soğuk suyun içerisine koyuyoruz. Ortasındaki kalın damarlarıda alıp sarmak için hazırlıyoruz.





Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz .Salçasını ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurup, pirinci ilave ediyoruz.Maydanoz ve dereotunuda ekleyip, 1 su bardağı suyu üzerine döküyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, demlendiriyoruz.
Haşlanan lahana yapraklarımızı iç harcından koyup sarıyoruz .Tenceremize diziyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ayara getiriyoruz. Pişmesene yakın sosunu ilave edeceğiz. Bunun içinde dövülmüş sarımsak , salça, nane , sumak ve nar ekşisini güzelce karıştırıp kaynayan dolmalarımızın üzerine gezdiriyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp tenceremizi ocaktan alıyoruz. Üzerine biraz da zeytinyağı gezdirin, çok lezzetli oluyor inanın ki.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.Malzemelerde miktar belirtmedim az yada çok yapanlar kendilerine göre bu malzemeleri ayarlayabilirler, kafanızı karıştırmak istemedim..Tarifi için @serapsultanmutfagi 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar