İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi Kendine Yetişir, Kanı temizliyor, Hemoglobin Seviyesini Geliştiriyor - Nefis Tarifler

Column Left

6 Mart 2019 Çarşamba

İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi Kendine Yetişir, Kanı temizliyor, Hemoglobin Seviyesini Geliştiriyor

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi Kendine Yetişir, Kanı temizliyor, Hemoglobin Seviyesini Geliştiriyor
Sirken Otu Nedir, Nerelerde Yetişir?
Bilimsel adı ‘Chenopodium album’ olan sirken otu ülkemizde ak pazı, yalancı ıspanak, it labadası, ak kaz ayağı gibi isimlerle de bilinir. Yaprakları mızrak şeklinde beyazımsı bir toz ile kaplıdır. Kökler ise çok başlı, etli ve kalındır. Bu otun yapraklarının salatası, yemeği yapılmakta ve yenilmektedir. Çiğ olarak tüketilmesi önerilmez. Kısa süreli haşlandıktan sonra yenilmelidir.
Asıl kullanılan kısımları ise kökleridir. Yapraklar çiçeklenmeden önce (ilkbahar aylarında) toplanır. Kökler ise ilkbaharda ya da sonbaharda toplanır, doğrudan güneşe maruz bırakılmadan kurutulur. Önemli minerallerle yüklü bir bitkidir. Kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir mineralleri

yanında A, C ve B grubu vitaminler açısından da zengindir.
Deniz seviyesinden 800 metre yükseltiden itibaren yetişebilme özelliğine sahiptir ve ülkemizin hemen hemen her yerinde doğal olarak yetişir.
Sirken Otu Faydaları Nelerdir?
Demir minerali içermesi ile kandaki hemoglobin seviyesini geliştirir. Kanı temizler. Bağırsakları temizler ve bağırsaktaki parazitleri düşürür. İltihap ve yara kurutucudur. Kökleri halk tababetinde basur, zayıflama ve böbrek taşlarına karşı kullanılmıştır.
Sirken Otu Nasıl Kullanılır?



Taze yapraklar çok az haşlanarak salatalara eklenebilir. Yine ıspanak tarzı yumurta kırılarak da yenilebilir. Haşlandıktan sonra kavrularak da tüketilebilir. Kökleri ise kurutulduktan sonra 1 tatlı kaşığı yarım litre suda 10 dakika kadar kaynatılır ve yemeklerden evvel birer bardak içilir. Kökler banyo suyuna katılarak çıban ve yaraların tedavisinde de kullanılabilir.
Bir Hatırlatma: Aşırı tüketiminden uzak durulmalıdır. Aşırı tüketimi bazı sinir ve sindirim sorunlarına yol açabilir. Böbrek hastaları da sirken otundan uzak durmalıdır.
Sirken Otu Faydaları Nelerdir?

Demir ve kalsiyum açısından zengin bir bitkidir. Ispanak gibi her yemeğe ve böreğe tercih edilebilir.
A, B, C vitaminleri açısından her yaştan insanın tüketmesi gereken bir gıdadır.
Lifli bir ottur. Lif kaynağı olduğu için sindirimi düzenler ve bağırsak problemlerini giderir.
Kanı temizleyici özelliğe sahiptir ve kanda oluşan iltihapları yok eder.
Sirken Otu Yemeği Nasıl Yapılır?
Yabani ıspanak olarak ifade ettiğimiz, mide ve sindirime faydalarını belirttiğimiz sirken otunu yemeklerde nasıl kullanacağınızı da ekleyerek sizlere faydalı olmaktan mutluluk duyacağız.
Sirken otunu, ıspanaklı börek yaparken ıspanak yerine tercih edebilirsiniz. Kavurup yemeklerde ara sıcak olarak sirken otu kavurması tüketebilirsiniz. Tıpkı ıspanak gibi, bolca yıkadıktan sonra dilediğiniz yemeğe ekleyip yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Sulu şekilde tüketmek isteyenler sirken otu yemeği ile sofralarını şifalı hale getirebilir. Ayrıca salatalarınıza yeşil bir lezzet katmak istediğinizde, sirken otundan faydalanabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de leziz sirken otu salatası yemeklerinizin vazgeçilmezi olacaktır.
Pazar kahvaltılarınızı sirken otlu gözleme ile lezzetlendirmek isterseniz tariflerimizi sizler için derledik:
1) Nefis Börek Tadında Sirken Otlu Gözleme
Sirken otunun faydalarını okurken canınız çekti ise, çayınız da demlenmek üzereyse sirken otu gözlemesi tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.


PEKMEZ' e Limon Sıkarak yemenin İnanılmaz Faydası…
Pekmez + Limon Su Kesinlikle aç karnına olunduğunda tüketilmeli
Demir eksikliği çoğu kişinin karşılaştığı bir durum. Çevrenize baktığınız zaman da bunu net bir şekilde görebilmeniz mümkün olabiliyor. Solgun yanaklar, renksiz donuk bir ten…

Tıbbi anlamdaki belirtileri ise halsizlik,çabuk yorulma iştahsızlık, nefes darlığı baş ağrısı, kolay üşüme, çarpıntı, hafıza ve dikkat azalması, tırnakların kolay kırılması,saç dökülmesi.

Gözünüzün alt kapağını hafifçe aşağı çekip kırmızı renkli dokuya baktığınızda da bu dokunun rengi kırmızı değil de daha solgun bir halde ise bu da demir eksikliğini anlayabileceğiniz bir yol olabiliyor. tabi ki en doğrusu bir doktora görünüp gerekli testleri yaptırmaktır.

Basit bir durum gibi görünse de kişiyi gerçekten rahatsız edebiliyor. Ben de demir eksikliği yaşayanlardanım.

İlaç tedavisi görülüp düzelse de beslenmeye dikkat edilmediğinde (altında başka sağlık nedenleri de olabilir tabi ki) tekrarlayabiliyor. Aslında sağlıklı bir yaşam için, dengeli ve yeterli beslenme gereken en temel unsur olduğu herkesçe bilinen bir şey.
İlaç tedavisinde bazı zamanlar yan etkilerden etkilendim. Ve bu durumda gerçekten iyi bir zamanda yetişen güzel bir bilgiyle karşılaştım ve faydasını gerçekten gördüm.
Kırmızı et, soya fasulyesi,kuru kayısı, kuru üzüm,kuru incir, yeşil yapraklı sebzeler gibi demir içeren besinler dışında, bu vitamin açısından zengin olan bir diğer hazine ise pekmez.
Fakat her pekmez değil, üzüm pekmezi!!! Eğer ilaç tedavisi dışında doğal yoldan da takviye veya demir alımı yapmak istiyorsanız. Söyleyeceğim karışım gerçekten sihirli bir iksir gibi ; en azından benim için öyle =
Kesinlikle aç karnına olunduğunda tüketilmeli; limon + üzüm pekmezi!
Mesela çocuklar pekmezi pek sevmez yemek istemezler ancak bir bardak ev yapımı doğal limonata veya portakal suyu içerisine 2- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi ile tüketmelerini sağlayabilirsiniz.
Neden portakal veya limon, çünkü C vitamini demir emilimini kolaylaştırıyor. Ayrıca demir vitamininde düşüklük yaşanıyorsa bu kişilerin çay, kola,kahve gibi içeceklerden uzak durmaları da gerekiyor.
Aç karnına olarak portakal + üzüm pekmezi karışımı içildikten sonra çay veya süt içilmesi de demirin emilimini engelleyeceğinden önerilmeyen bir durum.
Çay ise gerek bu karışım gerekse diğer besinler ardından alındığında ne şekilde olursa olsun demire olumsuz bir etkide. O nedenle kahvaltılarda ve yemeklerden hemen sonra içilen çaydan uzak durmak yararlı olacaktır.
Ve bir diğer önemli nokta ise, portakal suyunun hemen tüketilmesi gerektiği, o sebepledir ki pekmezli portakal suyunu hazırladığınızda hemen için.
Tam Bir Demir Deposu ve Kansızlık İçin
Pet şişe içerisine 2 kaşık doğal pekmez ve yarım limon sıkın. Üzerini içme suyuyla tamamlayın. İyice karıştırdıktan sonra aç karnına için. Mükemmel bir etki gösteriyor. C vitamini pekmezin faydasını neredeyse 10 katına çıkartıyor.
Ayrıca bunu yeşil biber ile de yapabilirsiniz. Çünkü yeşil biber de mükemmel bir c vitamini kaynağıdır. Sabah kahvaltıda pekmezin yanında 2-3 adet yeşil biber yiyebilirsiniz.Kaynak:http://gonuldostlar.net/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments