Diyabeti Önleyip Tümör Oluşumunu Engelleyen Doğal ve Ucuz Mucize - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Mart 2019 Çarşamba

Diyabeti Önleyip Tümör Oluşumunu Engelleyen Doğal ve Ucuz Mucize

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Diyabeti Önleyip Tümör Oluşumunu Engelleyen Doğal ve Ucuz Mucize
Bamya tohumu, aslında tahmin edebileceğiniz gibi bamya bitkisinin içini açınca sizi karşılayan o minik çekirdekler. Bu çekirdeklerin, diğer bir ifadeleyle tohumların doğru koşullar altında kurutulması sayesinde bamya tohumlarına kolayca ulaşmak mümkün oluyor. Tabii bu noktada devreye tohumları alınan bamyanın çeşidinden tutun kurutma ve saklama koşullarına kadar birçok değişken giriyor ki bamya tohumları sağlıklı bir şekilde kullanılabilsin. Dolayısıyla eğer bamya tohumundan bamya yetiştirmek için değil de vücuda sağladığı yararlar için faydalanmayı planlıyorsanız onu mutlaka ama mutlaka güvenilir aktarlardan ya da doğal ürün satışı bulunan online ve güvenilir siteler üzerinden temin etmeniz gerekiyor diyor ve asıl önemli kısma, yani bamya tohumunun faydalarına geçiyoruz.





Faydaları Nelerdir? *B ve C vitaminleri, aynı zamanda da potasyum, demir, kalsiyum, çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğunu bildiğmiz bamyanın tohumları da tüm bu faydalı maddeleri içinde barındırıyor. *İçindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç sayesinde bamya tohumu, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor.
Bu özelliği sayesinde diyabete yakalanma riskini en aza indiriyor, diyabet rahatsızlığı olanları destekliyor. *Kolesterol üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinen bamya tohumu, kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor. *Güçlü antioksidan özellikler gösterdiğinden bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, vücudu hastalıklardan koruyor.



Vücutta tümör oluşma ihtimalini en aza indiriyor, var olan hastalıklı hücrelerinse yayılıp çoğalma hızını azaltıyor. *Bol lifli bir yapıda olduğu için bamya tohumu, uzun süre tok tutma özelliği taşıyor, bu da zayıflamak isteyenler için önemli özelliklerinden biri oluyor. *Aynı zamanda sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olan bamya tohumu, bu sayede hazımsızlık problemi çekenlere yardımcı oluyor.
Karaciğerin sağlığını koruyor, işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine destek oluyor. *Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine destek oluyor. *Dizlerde meydana gelen sıvı kayıplarına karşı da olumlu etkileri olduğu biliniyor.



Hafızayı ve konsantrasyonu güçlendirici bir etki oluşturuyor. *Beynin ve sinir sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olduğundan sinir, stres ve buna bağlı uykusuzluk gibi problemlere çözüm oluyor. Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olduğu da biliniyor.
Bamya tohumunu tane haliyle yutanlar var, ancak bunun yerine farklı yöntemlerle ondan yararlanmak da mümkün. Örneğin bamya tohumlarını tıpkı kahve çekirdeklerini çeker gibi temiz bir öğütücüden çekerek toz haline getirebilir ve bu şekilde french press'in içine koyup üzerine sıcak su ekleyerek,



kahve demler gibi demleyebilirsiniz. Dilerseniz akşamdan bir su bardağı oda sıcaklığındaki suyun içine 9-10 adet bamya tohumu atıp sabaha kadar bu şekilde bekletebilir, sabah uyanınca da bu suyu içebilirsiniz. Suyunu içtikten sonra yine dilerseniz 9-10 adet bamya tohumunu da yutabilirsiniz.Son olarak, bamya tohumu kürü olarak bilinen tarifi de vermeden geçmeyelim. 9-10 adet bamya



tohumunu öğütücüden geçirerek toz haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve macun kıvamındaki bu karışımdan her gün 1 çay kaşığı tüketin.Karışım bittikçe yeniden yapabilir, 1 hafta düzenli olarak kullandıktan sonra en az 1 hafta ara vererek 2-3 ay boyunca bu şekilde kullanabilirsiniz.Kaynak:http://gonuldostlar.net/

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar