Brownie Pasta - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Mart 2019 Çarşamba

Brownie Pasta

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Brownie Pasta
Brownie icin
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 buçuk su bardağı süt
25 gr kakao
1 paket toz çikolata sosu
1 çay kaşığı karbonat
1 buçuk su bardağı un
İsteğe bağlı damla çikolata
Kreması icin
1 paket muzlu puding (arkasındaki tarife göre pişirilir ve soğutulur)
1 paket kremsanti (toz halinde soguk pudingle karıştırılır. )
İsteğe bağlı damla çikolata
Ganaj için
200 ml sıvı krema
160 gr bitter çikolata
Not; pudingli yapmak istemeyenler muzlu creme ole ile yani pişirmeden soguk sut ile yapılıyor yapılışını asagida yazıyorum. Ben iki yöntemle de yapıyorum istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.





Hazırlanışı
Brownie icin; yumurta ve şeker 3 dk çırpılır. Sıvı yağ, süt, kakao, toz çikolata sosu eklenir ve çırpılır. Un ve karbonat eklenir tekrar cirpilir. büyük dik dörtgen borcam margarin veya tereyağ ile yağlanır. kek harcı dökülür eşit bir şekilde yayılır.
Üzerine isteğe bağlı damla çikolata serpilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10-15 dk pişirilir. Pudingli krema icin ; puding arkasındaki tarife göre pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğutulur. 1 paket krem şanti toz halinde soğumuş pudinge karıştırılır. Damla çikolata kalabilirsiniz. Dolaba kaldırılır. ‼️pişirmeden yapmak isteyenler icin yaptıgım kremanin yapılışı karıştırma kabında muzlu creme ole ve sade krem santi iki buçuk su bardağı süt ile katılaşana kadar cirpilir. İstenirse yine damla çikolata karıştırılır. pişen brownie kek iyice soğuduktan sonra kreması üzerine yayılır.
Ganaj icin sıvı krema biraz ısıtılır kaynatılmamalıdır yoksa krema kesilir.
Isınan kremaya çikolata kırılıp karıştırılır çikolata tamamen eriyince kremanın üzerine dökülüp yayılır. En az 1 saat buz dolabında dinlendikten sonra servis edilebilir. Pasta dinlendikçe tadı daha da güzelleşiyor o yüzden misafirlerinize bir gün önceden de yapabilirsiniz.Afiyet olsun…Tarifi için @serifenin_lezzetli_mutfagi ‘na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar