TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

26 Şubat 2019 Salı

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket instant kuru maya
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
1.5 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
8-9 su bardağı un
İçine ;
1 kase tahin
1 kase çekilmiş ceviz içi
Üzerine ;
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı pekmez .



Hazırlanışı
Ilık süt şeker ve maya kaba alınıp çırpılır. Yağ, yumurta beyazları ve tuz eklenip çırpılır. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak yumuşacık bir hamur elde edilir.



Üzeri kapatılıp en az yarım saat dinlendirilir. Sonrasında mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp hazır edilir. Rahat 10 adet beze çıkıyor. Bezeler sofra üstünde yemek tabağı büyüklüğünde açtırılır.



Üzerine kaşık ile tahin gezdirilip heryerine sürülür bolca ceviz serpilir. Ortası delinip kenarlara doğru rulo şeklinde  yuvarlanır. Halka haline gelen hamurun bir kenarından kesilip kendi ekseninde dolanır hafif parmak uçları ile bastırılır.


Çokta ince yassılaştırmayın. Hepsi böyle bitirilir hepside mayalaması için sıcakta yarım saat  bekletilir.




Yumurta sarısı ve pekmez çırpılıp fırça ile üzerine sürülüp 180 ° fırında pişirilir. 


Çıkınca üzerine temiz bez örtülüp dinlendirilir










Hazırlanışı
Ilık süt şeker ve maya kaba alınıp çırpılır. Yağ, yumurta beyazları ve tuz eklenip çırpılır. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak yumuşacık bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılıp en az yarım saat dinlendirilir. Sonrasında mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp hazır edilir. Rahat 10 adet beze çıkıyor. Bezeler sofra üstünde yemek tabağı büyüklüğünde açtırılır. Üzerine kaşık ile tahin gezdirilip heryerine sürülür bolca ceviz serpilir. Ortası delinip kenarlara doğru rulo şeklinde  yuvarlanır. Halka haline gelen hamurun bir kenarından kesilip kendi ekseninde dolanır hafif parmak uçları ile bastırılır. Çokta ince yassılaştırmayın. Hepsi böyle bitirilir hepside mayalaması için sıcakta yarım saat  bekletilir. Yumurta sarısı ve pekmez çırpılıp fırça ile üzerine sürülüp 180 ° fırında pişirilir.  Çıkınca üzerine temiz bez örtülüp dinlendirilir
AFİYET OLSUN...Tarifi için @neslinin_mutfagi 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar