PASTA GÖRÜNÜMLÜ İRMİK HELVASI - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

24 Şubat 2019 Pazar

PASTA GÖRÜNÜMLÜ İRMİK HELVASI

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PASTA GÖRÜNÜMLÜ İRMİK HELVASI
Tarifi için @yelizin_tatli_mutfagi/  'na teşekkürler
3 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı veya margarin
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 su bardağı süt
MUHALLEBİSİ İÇİN
4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi(isteğe bağlı)





HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye alın. Sadece şeker eriyene kadar karıştırarak ocakta ısıtıp kenara alın. Helva için sıvı yağ ve tereyağını tencereye koyun.Ocağın üzerine alıp erittikten sonra irmiği ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğe dikkatli şekilde şerbeti ilave edip, karıştırın.Şerbetini çekene kadar sürekli karıştırarak ocakta bekletip, şerbetini çekince ocaktan alın.



(Tamamen pilav gibi çektirmeden ocaktan alırsanız fotoğraftaki gibi dilimlerken dağılma yaşamazsınız)Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Bu arada vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebiyi pişirin.Pişen muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ve hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Helvayı kaşıkla bir güzel karıştırın. Kelepçeyi servis tabağına yerleştirin.Helvanın yarısını boşaltıp kaşıkla bastırarak düzleyin. Kalan helvayı kapağı kapalı şekilde tencerede bekletin.



Pişen muhallebiyi tekrar karıştırıp helvanın üzerine yayın ve oda ısısına gelmesini bekleyin. Oda ısısına geldikten sonra  geri kalan helvayı tekrar karıştırıp muhallebinin üzerine serpiştirerek koyun ve kaşıkla hafif bastırarak, muhallebiyi zedelemeden yayın.Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat soğuttuktan sonra bıçakla kenarlarını çerçeveleyip kalıptan çıkarın. Dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyetler Olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar