Trileçe - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

30 Ocak 2019 Çarşamba

Trileçe

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kekin Malzemeleri;
5 adet büyük boy yumurta
1.5 su bardağı seker
2.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 adet vanilya
Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Akları ve toz şekeri kar haline gelinceye kadar mikserde çırpılır. Yumurta sarıları tek tek eklenerek çırpmaya devam edilir. Un kabartma tozu vanilya bir kaba elenir yavaşça ekleyerek spatula ile karıştırılır. *Elinize eldiven takın ve hamuru birkaç defa mıncıklayın piştiği vakit kekin içinde boşluklar olmaması için.
Uzun borcamın zeminini ve kenarlarını margarinle yağlayın yağlı kâğıdı düzgünce yerleştirin üzerine hamuru elinizle ortadan başlayarak kenarlara doğru düzeltin. 200 derecede 25-30 dk kızarana dek pişirin.




Fırından çıkardığınız keki 10 dk sonra ters çevirin dikkatlice borcama ters düz edip yerleştirin kağıdı üzerinden yavaşça çekip alın. Çatal ile her yerine delikler açın.
Sütlü kreması için;
2 litreden 1 su bardağı eksik süt
2 paket krema (400 gr) ile mikserde 5 dk çırpın buzdolabında 15 dk bekletin çıkarıp tekrar üzerinde köpük olana dek çırpın soğuyan kekin üzerine dökün çekmesini bekleyin! °
Karamel sosunu metro marketlerden hazır olarak alıp hafif sulandırarak kullanabilirsiniz tavsiye ederim! .
Eğer karameli kendim yapmak istiyorum derseniz tabiki sizin için de bir tarifim var ;) Karamel sosu;
1.5 su bardağı şeker
1 paket krema
3 ymk kaşığı süt
Şeker çelik tavaya konulur tahta kaşıkla ara ara karıştırarak karamel rengi alması sağlanır. Krema ve süt ilave edilir karıştırıp 2dk pişirilir ocaktan indirilir. Aralıkla karıştırıp soğuması beklenir soğuyan sos kek ile buluşturulur. *bir gün önceden yapılmasını tavsiye ederim. Buzdolabında bekletilir! Tarifi için instagram.aylinintarifleri ne Teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar