Tahinli Çörek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

30 Ocak 2019 Çarşamba

Tahinli Çörek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tahinli Çörek tarifine ilk önce hamuru ile başlamak istiyorum
Malzemeler;
8 orta boy çay bardağı un
3 tatlı kaşığı mahlep
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
125 gr margarin veya tereyağı
2 yumurta
Yarım paket yaşamaya
Sütü ve şekeri cezveye koyun ocağa alın hafif ısıtın! Yaş mayayı içine kırarak atın cezbenin ağzını streçleyerek 5dk bekletin!
Unu tezgaha eleyin ortasını açın. Kenarlara mahlebi dökün.
Havuza 2 yumurta kırın.
Sütlü şekerli mayalı karışımı ilave edin elinizle bulamaç yapın.iç kenardan başlayarak harcı una yavaşça yedirin margarini ilave edin *yarımdan biraz fazla çay bardağı unu ara ara hamuru kaldırarak tezgaha serpin onu hamura yedirerek güzelce yoğurun! *Püf noktası 3 dk boyunca sert bir şekilde hamuru tezgaha vurun!Hamuru eşit 6 bezeye ayırın! Bir tabağa alın üzerini streçleyip 40 dk bekletin! Hamurumuz hazır.




Tahinli çörek 
1.5 su bardağı tahini 1.5 çay bardağı toz şeker ile karıştırın (eğer çok tatlı çörek seviyorsanız 2 çay bardağı şeker kullanın) 
Bezeleri önce merdane ile dikdörtgen şeklinde açın sonra oklava ile inceltebildiğiniz kadar inceltin! 3 ymk kaşığı şekerli Tahinden açtığınız yufkaya dökün spatula yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın ve rulo yapın bir kenarda bekletin ! Diğer bezelerde aynı işlemi uygulayın ruloları 10 dk dinlendirin! 
Bir tane ruloyu tezgaha alın uç kısmından başlayarak elinizi oklava üzerinde gezdirir gibi yaparak ruloyu inceltebildiğiniz kadar inceltin! İncelen ruloyu ortadan başlayarak kendi etrafında pek sıkı olmadan sarın! Diğer rulolarada aynı işlemi uygulayın! 
1 yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı pekmez ilave edin karıştırın çöreklerinizin üzerine yumurta fırçası ile sürün! Susam serpiştirin 10 dk dinlendirin 180 derecede kızarana dek pişirin! Tarifi için instagram.aylinintarifleri ne Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar