Dondurucuya Fasulye Nasıl Konulur? - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Ocak 2019 Pazar

Dondurucuya Fasulye Nasıl Konulur?

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Dondurucuya Fasulye Nasıl Konulur?
Derin dondurucuya kışlık fasulyeyi iki farklı teknikle koyabilirsiniz.
Kavurma yöntemi
1 kg. Taze fasulyeye 5-6 adet domates yeterli olur. Domatesleri küp küp doğrayın. Yağsız olarak yumuşayana kadar derin bir tencerede pişirin. Üzerine ayıklanıp doğranmış fasulyeyi ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın. Ara sıra karıştırın. Rengi sararınca ocaktan alı. Geniş bir tepsiye döküp yayarak soğumaya bırakın. Soğuyan fasulyeyi poşetlere koyup dondurucuya kaldırın.
2. Şoklama yöntemi
Bu yöntemde, ayıklanıp doğranmış fasulyeyi kaynayan suya atın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Fasulyeleri buzlu suyun içine atarak şoklayın. Fasulyeler tamamen soğuyunca bir süzgece dökün. Suyu iyice süzülünce poşetlere birer yemeklik olarak doldurun. Dilerseniz üzerine 2-3 adet küp doğranmış domatesi çiğden koyabilirsiniz.


Donmuş fasulye nasıl pişirilir?
Zeytinyağlı yapacaksanız 1 orta boy soğanı tencereye koyun. Biraz zeytinyağıyla beraber soğanı sarartın. Fasulyenin içinde domates varsa, ayrıca domates ilavesi yapmadan fasulyeyi soğanın üzerine donmuş halde ekleyin. Ağzını kapatıp kısık ateşte çözülene kadar bekleyin. Çözülen fasulyeye tuz atıp karıştırın. 3-4 diş sarımsak da eklerseniz daha lezzetli olur. Fasulye yumuşayınca ocaktan alın.
Etli olarak pişirecekseniz önce etini az suyla pişirin. Daha sonra yukarıdaki işlemleri uygulayın. Fasulyeyi eklemeden önce eti suyuyla beraber soğana ekleyin. Su kaynayınca fasulyeyi ekleyin. Yine sarımsak eklemeyi unutmayın.
Tarifi için cahidesultan.net ‘ eTeşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar