Baklava - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

22 Aralık 2018 Cumartesi

Baklava

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Baklava
malzemeler:
45-55 cm’lik tepsi için
4 adet yumurta
1 su ılık bardağı su
2 çimdik tuz
1 kilo un (8 su bardağı)
Üzeri için:
250 gr tereyağ
Ara katları için:
2 su bardağı nişasta
İçi için:
1,5-2 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
-yarım limon
Yapılışı:
Baklava hamurunu hazırlamak için bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Unu dikkatli bir şekilde azar azar ilave ederek orta sertlikte güzel bir hamur yoğurun.Yoğrulan hamurdan 10-12 beze yapın. Her bir bezeyi avuç içinizin dolgun tarafıyla tezgaha un serpip döndürerek hamura yuvarlak şekli verin. Bezelerin üzerini örtüp 5 dk dinlendirin.



Dinlenen bezeleri yufkaları açacağınız tezgaha alarak her bir bezeyi aralarına nişasta koyarak küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın.Açmış yufkaları üst üste getirerek tekrar üzerini örtü ile örtüp 25-30 dk kadar daha dinlendirin.(bu aşamalara dikkat edilirse baklava yufkaları daha iyi açılarak daha güzel sonuç verecektir).Her bir yufkayı ister tek tek isterseniz 4 veya 5 adet yufkayı birlikte üst üste aralarına nişasta serperek açın.(Ben 4 yufka olarak açtım).
Yufkaları önce merdane sonra da oklava ile büyüterek açın.Açma esnasında üst üste açtığınız yufkaları tek tek oklavaya sarıp yapışa bilecek yerlerini tekrar nişasta serperek oklavaya sarın. Bu şekilde de oklavayla biraz açtıktan sonra tekrar yufkaları üst üste getirip baklava yufkasını açma işlemine devam edin.Yufkaları aça bildiğiniz büyüklükte açmaya çalışın.Açmış olduğunuz yufkaları en son tek tek oklavaya sararak yağlanmış olan fırın tepsisine tek tek serin.Kenarda kalan yufkaları da kesip yufkaların üzerine yerleştirin.Kalan bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
En ortasına ceviz içi serpin.Baklava yapım aşaması bittikten sonra baklava şeklinde dilimleyin.Üzerine tereyağı eritin ve tereyağın üzerinde biriken köpükleri kaşık yardımıyla alın.(Tereyağın üzerindeki köpükler alınmadığı taktirde baklavanın pişerken üzerlerinde siyah yanık lekeleri oluşacaktır)Isınmış olan 180 dereceli fırında baklavaların üzerleri hafif pembeleşince fırının ayarını 150 dereceye alın.Ağır ağır 1,5 saat fırında pişirin.Baklavaları fırından çıkarın ve ara katlarının iyi pişmiş olmasına dikkat edin.(Eğer iyi pişmemiş ve hala hamur gibiyse tekrar fırında bir süre daha bekletebilirsiniz).Bu arada şerbetin hazır olası gerekiyor.Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye koyun.Yarım limonu da bütün olarak ekleyip ara ara karıştırarak şerbeti kaynatın.kaynamaya başlayan şerbeti 7-8 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Fırından çıkan baklavaların üzerine sıcak şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. (baklava ve şerbet ikisi de sıcak olacak) 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz…Afiyet Olsun…Tarifi için @nezihmutfak a teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar