Pizza Tarifi - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

23 Ağustos 2018 Perşembe

Pizza Tarifi

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Pizza Tarifi
Hamuru için;
1 Kahve fincanı sıvı yağ,1 su bardağı ılık su,1 su bardağı ılık süt, 1 paket instant maya,1 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
iç malzeme,
isteğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. ben; yeşil biber, domates, sucuk, dilim zeytin, iç mısır, mantar ve kaşar peynir kullandım.
sos için,
su, salça, sosis ve pul biber, 1 büyük boy rendelenmiş domates ve domates sosu, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik.
tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yapın ve 30 dk kadar üzeri örtülü şekilde mayalanmaya bırakınız.
Bu arada pizzanın iç malzemelerini ve sosunu hazırlayabilirsiniz.
önce sosisi ince ince doğrayın ve sos tenceresine alınız. bir miktar sıvı yağ ekleyip hafif kavurun ve 1 kaşık salça ekleyin. salçanın kokusu gidene kadar kavurun ve sarımsak, rendelenmiş domates,1 su bardağı kadar su, tuz ve pul biber ve kekik ekleyin. koyulaşana kadar pişirdikten sonra soğuması için kenara alınız.
biberleri, domatesleri, mantarları ve sucuğu ince ince doğrayın, ben dilimlenmiş zeytin kullanıyorum. siz normal zeytin kullanacaksanız çekirdeklerini çıkarıp onları da doğrayın. mısırın suyu süzülsün diye kevgire alın. en son kaşarı rendeleyin ve kurumasını önlemek için strech film le örtün. ( kapakta olur)
Hamuru dörde bölüp bezeler yapın. Her birini hafif unlayarak çok ince olmayacak şekilde açın ve Yağlı kağıt serili tepsilere yerleştirin. yufkaya çatalla hafif delikler açınız ve sosunu bolca sürün. kenarlara çok gelmeyecek şekilde kaşar hariç tüm malzemeleri bolca koyun. 190 c derecelik fırında pişirin çıkmasına 5 dakika kala kaşarları pizzanın üzerine yine bolca ekleyelim ve kaşarlar eriyene kadar fırında pişirelim.
Afiyet olsun
Tarifi için Asuman Cld ' e Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar