Tereyağlı Açma - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Tereyağlı Açma

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Malzemeler:
1 su bardagı süt
1 yumurta
1 paket kuru maya yada yarım paket yasmaya
1 yemek kasıgı toz seker
1 cay bardagı sıvıyag
1 tatlı kasıgı tuz
Alabildiğine un
İci icin:
100 gr eritilmis tereyagı
Hazırlanısı:
Sütü ılıtalım hamur yogurma kabımıza alalım. Maya ve sekeri ekleyelim 5 dakika kadar bekleyelim. Sıvıyag, yumurta, tuz ve azar azar unu ilave ederek oldukca yumusak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatalım ve en az yarım saat mayalanması icin bekletelim.
Hamurumuzdan mandalina buyuklugunde bezeler yapalım. Ben 10 adet beze yaptım masallah kabardıkca kabardı siz dilerseniz daha kücük olsun isterseniz 12 adet yapabilirsiniz. Tezgah üzerine bezeleri daire seklinde acalım. Her birine bır yemek kasıgı tereyagı ekleyelim. Yag dısarı cıkmayacak sekilde dikkatlice rulo yapalım. Bu sekilde  on  dakika bekletelim. Bekletme amacımız hem tereyagının donması hemde rulolarımızın hafif mayalanması icin. simdi rulomuzu ters yönde uzatarak buralım. Kendi etrafında cevirerek sekil verelim. Anlatamamıs olabilirim resimler yardımcı olacaktır.
Ben üzerine tereyagımdan biraz artmıstı icine bır yemek kasıgı pekmez ekleyerek karıstırıp sürdüm. Dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Susam cörekotu da ekleyebilirsiniz ben sade olsun istedim. sekil verme islemi bittikten sonra acmalarımızı hafif yaglanmıs tepsimize alalım. Ilık bir ortamda yarım saat tepsi mayası icin bekletelim.
180 derecede önceden ısıtılmıs fırında altın sarısı renk alana kadar pisirelim. Nefis acmalarımız hazır. Yapmısken ölçüyü ikiye katlayıp yapın gayet güzel gidiyor cünki. Benim misafirim az oldugu icin 1 ölcü kullandım. Afiyet olsun..cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar