Pileli Baklava - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Pileli Baklava

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Pileli Baklava
Malzemeler:
(bu malzeme ıle uc buyuk baklava oluyor)
1 paket margarin
3 su bardagı su
2 yumurta
yarım cay kasıgı limon tuzu
bir cimdik tuz
bir cimdik toz seker
1 paket kabartma tozu
Alabildigine un
İci icin:
500 gr kaymak
400 gr ceviz ici
Acmak icin:
250 gr mısır nisastası
serbeti icin:
(1 tepsi icin ölcü)
2 su bardagı seker
2 su bardagı su
bırkac damla lımon suyu veya tozu
Üzeri icin:
(1 tepsi icin)
100 gr tereyagı
1 cay bardagı sıvıyag
Hazırlanısı:
Öncelikle hamurumuzu yoguralım. Margarini eritelim yogurma kabımıza alalım. Üzerine su, yumurta, limontuzu, tuz ve sekeri ekleyelim. Azar azar un ilave ederek un üzerine kabartma tozunu da ekleyerek ele yapısmayan kulak memesi yumusaklıgında hamurumuzu yoguralım. Yaglı bir hamur oldugu icin sizi yormayacaktır. Hamurdan cevizden büyük mandalinadan kücük bezeler yapalım. Üzerine poset gecırın  ki kurumasın.
İci icin kaymagı ocakta biraz eritelim. Su gibi erimeyecek biraz yumusaması yeterli. Cevizi biraz iri kalacak sekilde robotta cekelim. Nisasta ve unu yanımıza alalım bismillah baslıyoruz acmaya:)
saka bir tarafa gercekten baklava acısından pratik bir tarif. sekil vermek hiç yormuyor. Ben uc tepsiyi bır saatte hazırladım. Daha ustası yarım saatte de yapabilir inanın. Genc takipcilerim bu tarifi annenize denettirin olur mu:)
Bir bezeyi alalım. Oklava yardımıyla nisasta ve un kullanarak acabildiğimiz kadar acalım. Yırtılsa bile yufka önemli degil açabildiğiniz kadar acın. Tam ortaya enlemesine ıkı yemek kasıgı kadar kaymak dökün üzerine ceviz ilave edin. Yukardan ve asagıdan elinizle iteleyerek yufkayı birleştirin. Pile pile olacak ceviz, kaymak tam ortada kalmalı. Bu sekilde fırın tepsimize olduğu gibi alıp yerlestirelim. Fırın tepsimiz dolana kadar bütün bezelere aynı islemi yapalım. Resimler yardımcı olacaktır.
sekil verme islemi bittikten sonra tatlımızı uygun sekilde dilimleyelim. Üzeri icin tereyagını eritip sıvıyag ile karıstıralım. Bütün baklavalarımızın üzerine gelecek sekilde yaglayalım. Tatlımızı 200 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pisirelim.
serbeti hazırlayalım. Su ve sekeri tencereye ocaga alalım. Kaynayınca kısık ateste bes dakika daha kaynatalım. Biraz yogun bir serbet olmalı. İcine bir iki damla limon suyu ilave edelim.
Tatlımızın serbetlenmesine gelince sıcak tatlıya iyice sogumus serbeti veriyoruz. Zamanınız varken yapın derim. Yada pisirmeden strecleyip dondurucunuzda saklayın derim. Bir diger serbetleme yöntemi ise tatlı ve serbet aynı ılıklıkta olacak sekilde ayarlayayabilirsiniz. Nefis tatlımız hazır.cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar