Soganın bu etkisini biliyor musunuz? - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

24 Nisan 2017 Pazartesi

Soganın bu etkisini biliyor musunuz?

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Soganın bu etkisini biliyor musunuz?
Bir ailenin yasadıkları soganın onemini gozler onüne seriyor.
“1919 yılında, dunyada 40 milyon kısı ‘grıp’ten oldugunde, bır doktor bir cok cıftcıyı grıple mucadelede yardım amacıyla ziyaret eder.
Bircok ciftci ve ailesi grip kapmıstır ve bircoğu ölürler.Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok saglıklıdır.
Doktor boyle olabilmesi icin aileye herkesten farklı ne yaptıklarını sorar ve cevaben ciftcinin hanımı odaya, bir tabak içine ‘soyulmamış’ bir ‘sogan’ koyduklarını söyler.
Doktor buna inanamaz ve bu ‘sogan’lardan birini alarak laboratuvarda mikroskop altına koyarak inceler ve ‘soğan’ın içinde ‘grip’ virüsünü görür. Soğan’ acıkca ‘grip’ bakterisini absorbe etmis (icine cekmis) ve bu sayede de aile saglıklı kalmıstır.
Bu öyküden alinacak ders, bir miktar ‘sogan’ almanız ve evinizin çevresinde bir yerlere yerleştirmenizdir. Ne oldugunu gormek ıcın onu deneyın.
Mor Soğan suyu kalbı guclendırmektedır, Tasıdıgı esterler kanın pıhtılasmasını önler.Boğaz iltihabı tedavisi sesin güzelleştirilmesi sinirsel rahatsızlıkların tedavisi öksürüğe bronsit ve bogaz ağrısına karşı en iyi ilac sogan suyunun balla karıstırılarak yenmesidir.
Bu maksatla hazırlanan macundan günde üc corba kaşığı tüketilmeli.
Kan yapımına yardımcı olur. Kalp carpıntısını giderır. Kan basıncını (tansiyonu) düsürücü etkiye sahiptir.
Safra kesesı salgısını artırır ve bunun sonucu olarak tas olusumunu onler.
Şeker hastalığına karsı bol miktarda mor sogan yenir. El ve ayak tırnaklarının çabuk kırılmasında, tırnakları sık sık mor soğan suyu ile ovmak gerekir.
Kesik ve yanık yaralarının mikrop almaması icin mor sogan suyu sürülür.
Ayak bacak karın gögüs ve ellerdeki şismelere karsı günde üc defa yemeklerden önce birer çorba kaşığı soğan suyu içilir.
Burun kanamalarını durdurmak amacıyla sogan yumrusu ikiye kesilir yarısı burnun onune baglanır.
-Çıbanları olgunlastırmak icin sogan yumrusunu olusturan yapraklar haslanarak çıban üzene konur.
Nasırları yok etmek icin sirke icerisinde kaynatılan mor sogan nasır üzerine konarak bağlanır ve bu işlem birkaç kez tekrarlanır.
Dizanteri veya bagırsak iltihaplarına karsı çig yumurta sarısı taze tereyağı iyice ezilmiş kimyon tohumu ve fazla miktarda soğan suyu karıştırılıp günde üç defa birer çorba kaşığı yenir.
İdrar yolları agrılarında taze kesilmis ve ısıtılmıs sogan sıcak sıcak agrıyan yerin uzerine konur ve bu islem bir kac kez tekrarlanır.
-Karın sancılarına ve mide kanamalarına karsı cok ince doğranmıs soğan süt içerisinde kaynatılarak içilir.Kaynak:bitkilog.com
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar