Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

23 Nisan 2017 Pazar

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Malzemeler:
Dikdörtgen borcam ıcın olculer:
24 adet baklavalık yufka
Sosu ıcın:
2 yumurta
1 cay bardagı sut
1 cay bardağı sıvıyag
İc harcı ıcın:
500 gr beyaz peynir
1 küçük boy sogan
1 küçük boy domates
1-2 adet biber
Maydanoz(yeteri kadar)
Hazırlanisi
Ayrıntılı resimler ile istahınızı kabarttıktan sonra böregimizin yapilisina gecebilirim:) Öncelikle ıc harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri ufalayalım. Cok kucuk dogradıgımız soğan, domates, biber ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.
Sosumuzu hazırlayalım. Yumurta, süt ve sıvıyagı bir kaba alıp cırpma teli ile iyice karıstıralım.
Boregimizi sarmaya baslayalım. Öncelikle arkadaslar belirtmek istiyorum ki gercekten baklava yufkası ile yaptigım tariflere soru yagmuru geliyor. Kac kat diye yazdıgım halde tekrar tekrar soruluyor. Her tarıf farklı bu börekte 3 kat baklavalik yufka kullanıyoruz. Öncelikle fırın kabımıza yaglı kagıdı serelim. Soslu böreklerde yaglı kagıt sart ben unuttum aceleden.
1 adet baklavalık yufkamızı acalım. Üzerine sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Fırca ile yufkayı zedelemeden sosu hafif hafif sürelim. 2. yufkayı üzerine alalım tekrar 1 yemek kasigi sosdan gezdirelim. 3. yufkayı üzerine alalım burada sos kullanmıyoruz ıc harcımızı ekliyoruz. Fotograftaki gibi bir kenarına uzunlamasına ıc harcımızı koyalım ve sıkı bir rulo yapalım. Rulo bitimine sosdan sürelim ki yapissin. Fırın kabımıza uzunlamasına rulomuzu koyalım. Butun yufkalar bitene kadar boreklerimizi sarmaya devam edelim. Borcam tepsi ıcın 8 rulo yeterli oluyor.Bır paket baklavalik yufkadan ıkı tepsi boregınız olur
Kalan sosumuzun tamamini firca yardımıyla boreklerımızın uzerine surelım. Bıcakla esıt parcalar olacak sekilde 3 ' e keselim. Yani 4' bolmus oluyoruz. Yani ayrıntı verecem diye catlıyorum burada:) Uzerine corek otu susam ekleyelim.
200 derecede önceden ısınmıs fırında böreklerimiz altın rengini alana kadar pısırelım. Nefis mi nefis citir mı cıtır hafif mi hafif böreklerimiz hazır. Aksam yemegıne, kahvaltıya, cay saatine yakısan bir börektir mutlaka bir yerlere not edin.Cigdem'ce Lezzetler'e Tesekkürler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar