Ispanaklı Pizza - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

21 Aralık 2016 Çarşamba

Ispanaklı Pizza

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



Ispanaklı Pizza
Hamuru İcin:
2,5 su bardagı un
1 su bardagı ılık su
1/2 tatlı kasıgı kuru maya
1/2 tatlı kasıgı toz seker
2 yemek kasıgı zeytin yagı
1/2 tatlı kasıgı tuz
Sosu İcin:
2 yemek kasıgı domates salcası
3/4 su bardagı ılık su
1 yemek kasıgı zeytin yagı
1 tatlı kasıgı kekik
1 cay kasıgı biberiye
1/4 cay kasıgı tuz
Üzeri İcin:
400 gram ıspanak
1 adet kücük boy kuru sogan
1 dis sarımsak
2 yemek kasıgı zeytin yagı
200 gram rendelenmis mozzarella peyniri
Pisirme Önerisi:
Pizza hamurunu acarken cok fazla unlamamaya dikkat edin, aksi takdirde pisen pizza tabanında yanıklar olusacaktır. Mayalanan pizza hamurlarını mümkünse ince bir sekilde elinizde acın.Hamuru sulandırmaması icin ıspanaklı harcı, fazla suyunu alıp soguttuktan sonra kullanın.
Servis önerisi:Fırından cıkan pizzayı, kırmızı biberli zeytin yagı ve taze cekilmis tane karabiber ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Yapılısı:
Ilık su, kuru maya ve toz sekeri bir kapta karıstırdıktan sonra mayanın aktif olması icin 10 dakika kadar bekletin. Elenmis un ve tuz karısımını derin bir kaba aldıktan sonra orta kısmını acın. Zeytin yagı ve maya karısımını da kattıktan sonra tüm malzemeyi orta kısımdan kenarlara dogru karıstırmaya baslayın. Toparlanan pizza hamurunu mümkünse mermer bir tezgah üzerinde büyük bır beze halıne getirdikten sonra üzerini strec fılmle kaplayın ve oda ısısında mayalanması ıcın otuz dakika kadar bekletın.Kolay bir pizza sosu hazırlamak icin domates salcasını ılık suyla karıstırıp kıvamını acın. Zeytin yagı, kekik, biberiye ve tuz eklediginiz sosu karıstırın. Mayalanan pizza hamurunu iki esit bezeye ayırın. Hafif bir sekilde unlanmıs mutfak tezgahı üzerinde elinizle büyüterek yuvarlak seklinde actıktan sonra dikkatli bir sekilde fırın tepsilerine ayrı ayrı yerlestirin. Pizzanın üzeri icin; kuru soganı cok kücük parcalar halinde dograyın. Sarımsagı rendeleyin. Kök kısımlarını temizleyip bol suda yıkadıktan sonra kuruttugunuz ıspanakları ince ince dograyın. Genis bir tavada zeytin yagını kızdırdıktan sonra kuru sogan ve sarımsagı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Dogranmıs ıspanagı katıp suyunu cekene kadar kavurun. Kavrulmus ıspanagın fazla suyu kaldıgını düsünüyorsanız kullanmamak üzere bir kenara ayırdıktan sonra ıspanaklı harcı soguması icin bir kenarda bekletin.Kekik kokulu domates sosunu bir kepce yardımıyla pizza tabanlarının orta kısmından baslayarak kenarlara dogru yayın. Kenar kısımlarında yaklasık bir parmak kalınlıgında pay bırakmayı unutmayın.Kavrulmus ıspanaklı harcı esit olarak pizzaların üzerine paylastırın. Rendelenmis mozzarella peyniriyle üzerlerini kapatın. Önceden ısıtılmıs 250 derece fırında yaklasık 12 dakika peynirler eriyip, kızarana kadar pisirdiginiz pizzaları sıcak olarak servis edin.Simdiden kolay gelsın Hanımlar
Afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar