Gül Tatlısı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

26 Aralık 2016 Pazartesi

Gül Tatlısı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Gül Tatlısı
Malzemeler:
1 su bardagı sıvı yag
Yarım su bardagı yogurt
1 su bardagı irmik
1 tane yumurta
125 gr oda sıcaklıgında tereyagı veya margarin
2 paket kadar vanilya
1 paket kabartma tozu
3 corba kasıgı kadar sirke
3,5-4 su bardagı un
1 su bardagı kadar ceviz yada fındık
Şerbeti İcin: 
3 su bardagı su
3,5 Su bardagı seker
Ceyrek limonun suyu
Yapılısı:
Ön hazırlık olarak serbeti hazırlayıp sogutalım.tencereye sekeri,suyu ve limon suyunu alıp, 10 dakika kaynatıp sogutalım.
Bir kabın icine yumusak kıvamdaki tereyagını, sirkeyi, sıvı yagı, yumurtayı, yogurdu ekleyerek krem haline gelene dek yoguralım. Icine irmigi, unu, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip özlü yumusak bir hamur yoguralım. Hamuru merdane ile 3 mm kalınlıgında acalım ve cay bardagı ile yuvarlak parcalar kesip cıkaralım. 5 adet yuvarlak parcayı yarıları üst üste gelecek sekilde  balık pulları gibi hafifce üst üste olacak sekilde dizelim. Orta kısımlarına uzunlamasına ceviz serperek .bir ucunndan diger uca dogru, rulo seklinde saralım.
Enine tam yarıdan ikiye keserek, iki ayrı gül elde edelim.önceden ısıtılmıs 190 derece ısılı fırında altları ve üstleri pembelesene dek pisirerek fırından alalım hemen soguk serbetini üzerine dökerek;Tatlıların serbeti iyi cekmesi icin alt üst cevirelim. Servis tabagına dizelim. 
NOT : Tatlıları servis yapmadan önce,artan serbetten tekrar üzerlerine biraz gezdirin. Oylece servıs yapın , istege gore uzerıne hındistan cevizi vs. doke bılırsınız.
Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar