Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Doğal Yöntemler - Nefis Tarifler

Column Left

19 Haziran 2015 Cuma

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Doğal Yöntemler

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Doğal Yöntemler
Göz çevresinin kırışmasının ana nedeni, sürekli tekrarlanan (örneğin gülümseme) yüz hareketleri olsa da, düzensiz uyku ve beslenme, sigara ve alkol tüketimi, cilt bakımına özen göstermeme gibi diğer faktörlerin etkisi büyüktür.
Ancak, kuruyan ve elastikiyetini kaybeden cilt, zamanla büzülür, sarkar, bu da o istenmeyen kırışıklıkların oluşumuna neden olur. Bunu engellemenin ilk şartı cildin elastikiyetini korumaktır.
Cildin elastikiyetini korumak için illa ki kozmetik ürün kullanmanıza gerek yok. Evde uygulayacağınız doğal yöntemler ile de cildin elastikiyetini koruyabilirsiniz.
Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Evde Uygulanan Yöntemler :
* Göz altı ve çevresinde oluşan kırışıklıkların görünümünü azaltmak için, salatalık suyu ya da salatalık dilimleri kullanabilirsiniz. Özellikle ince ve fazla derin olmayan çizgiler için etkilidir.
* Yine aynı bölgede, sabah ve akşamları bir pamuğa damlattığınız limon suyunu kullanabilirsiniz. Bir hafta sonra etkisini görmeye başlayacağınız limon suyunun gözünüze gelmemesine dikkat edin.
* Doğal yağı ile iyi bir nemlendirici olan Avokado‘yu göz altları ve alın bölgesinde kullanabilirsiniz.


* Cildi besleyici ve nemlendirici özelliği olan üzüm çekirdeği yağı kırışıklarla mücadele için iyi bir yardımcıdır. Yaşlanmanın etkilerini azaltır ve antioksidan olarak cildin temizlenmesini sağlar.
* Yine bir antioksidan olan E vitamini yönünden zengin besinleri tüketmek veya multivitamin takviyesi kullanmak gözle görülür etki sağlayacaktır. Gece yatmadan E vitamini kapsülünden çıkan sıvıyı göz altlarına sürebilirsiniz. Ayrıca üzün ve ananas iyi birer E vitamini kaynağıdır.
* Göz altlarında bir hafta boyunca Hindistan cevizi yağı kullanarak etkisini görebilirsiniz. Nemlendirici Hindistan cevizi yağını hafifçe masaj yaparak her gün göz altlarına sürün.
* Kırışıklık tedavisinde kullanılan en eski doğal ürünlerden biri olan Hintyağı yaşlanmanın belirtilerini azaltır ve cildi nemli tutar. Gece yüzünüzü temizledikten sonra göz çevresine masaj yaparak uygulayabilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments