Tantuni Tarifi - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

9 Aralık 2020 Çarşamba

Tantuni Tarifi

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 TANTUNİ TARİFİ 🌯🌯🌯

@aaslininmutfagi

Malzemeler:

🌯ister kuşbaşı doğranmış, ister jülyen doğrammış, istersenizde düz bonfile kesilmiş yarım kilo et ( şekli önemli değil çünkü çok küçük parçalara ayrılacak ) 🌯Baharatlar ( kekik, pul biber, tuz, karabiber)

🌯Dürüme sarmak için;

🌯Lavaş ( hazır alabilirsiniz )

🌯Soğan

🌯Domates

🌯Maydanoz

Yapılışı:

İlk olarak etlerinizi çok minik minik doğrayıp tencereye alın. Doğrama işlemi bitince tenceredeki etlerin üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve ocağın altını açın su kaynayana kadar bekleyin. 






Su kaynadıktan sonra ocağı en kısığa alıp etler pişene kadar pişirin. Pişen etlerin tereyağını baharatlarını hepsini ekleyip kavurun ve sac tavanız var ise hazırlamış olduğunuz etleri sac tavaya alın. Etleri sacın kenarına yayıp orta kısmını boş bırakın. Bu sırada domates-maydanoz-soğan söğüşlerinizi ince doğrayın ve lavaşlarınızı hazırlayın. Saca alıp ortasını açtığınız etlerin orta kısmına yarım çay bardağından az sıcak su ,2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve bolca pul biber ekleyip sadece ortada o sıvı kısmı karıştırın. Su,yağ,biber birbiriyle özleşince lavaşların iç kısmını o sosa bulayın ve sacın kenarında pişen etleri azar azar lavaşa alıp üzerine istediğiniz söğüşü ekleyip dürümleri sarabilirsiniz. Hepsi bu kadar yanına da patates kızartması ve meyhane pilavı yapın yemeyinde yanında yatıınn 😋😋😌😌Ayrıntılı videolu tarifimiz yukarıda öne çıkarılanlarda mevcuttur. Oradan izleyebilirsiniz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun🤗🤗🤗

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar