Cocostar Pasta - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

2 Mart 2019 Cumartesi

Cocostar Pasta

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Cocostar Pasta
Pandispanya için malzemeler;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı un (Kek kıvamında olacak, eksik gelirse 3-4 yk un ilave edebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kokostar kısmı için:
2 poşet krem şanti
Bir buçuk su bardağı soğuk
2 su bardağı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı ganaj için:
200 ml süt kreması
75 gr bitter, 50 gr sütlü çikolata





Yapılış
Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. Bunun için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Sütü, sıvı yağ ekleyip karıştırın.Kakao un ve kabartma tozunu eleyerek, karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
Hamuru 26 cm çapında yuvarlak kelepçeli bir kalıba tabanına yağlı kağıt koyup dökünüz.170 derecede pişirin. Fırından almadan önce pandispanyaya bir kürdan batırarak içinin hamur olup olmadığını test ediniz.Kürdan kuru çıkıyorsa pandispanya olmuş demektir.
Kokostar kısmı için: Krem şantiyi süt ile beraber çırpın.4yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı Hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
Pandispanyayı pasta çemberinin içine koyun. Pasta çemberi pastanızın düz çıkmasını sağlar. Çember yoksa da olur. Pandispanyayı piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca 1 çay bardağı sütle ıslatın. Üzerine coco star kremayı döküp yayın. Dolaba kaldırıp yaklaşık 3 saat bekletin.
Çikolatalı ganaj için: Kremayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyup karıştırarak ılıtın. Kırılmış çikolataları içine ekleyip erimesini sağlayın karışımı ocaktan alın. Ganajı kokostar pastanın üzerine döküp yayın. Pastamız dolapta en az 3 saat dinlensin.(Ben pasta ve cocostar kısmını akşam yapıp ertesi gün çikolata garajını hazırladım)Sonra kalıptan çıkarıp servis yapınız.Afiyet şifa olsun.Tarifi için @yldizkoc'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar