Bayatlamayan Sodalı Poğaça - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

12 Aralık 2016 Pazartesi

Bayatlamayan Sodalı Poğaça

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bayatlamayan Sodalı Poğaça

Malzemeler:
1 su bardagı ılık süt
1 sişe soda (200 ml)
1 su bardagı sıvı yag
1 paket yas maya
1 tatlı kasığı tuz
1,5 tatlı kasığı seker
Aldıgı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak mayalanmaz yoksa)

Üzeri İcin:
2 adet yumurta sarısı
Susam veya cörek otu (istege baglı)

İci İcin:
Peynir, patates, kıyma (istege göre)
Maydanoz (isteğe baglı)
Kırmızı biber (isteğe baglı)

Yapılısı:
Öncelikle genis bir kap icerisine yas mayamızı koyuyoruz. Ilık sütü ve sekeri ilave ederek mayamızı iyice eritiyoruz.Mayamız süt ve sekerin icerisinde kaybolduktan sonra soda, yag, tuz ve sekeri ekleyip karıstırıyoruz.Yavas yavas unumuzu (eleme imkanımız varsa daha iyi olur) ekliyoruz ve klise bir tabir olan kulak memesi kıvamından biraz daha yumusak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz.Hamurumuz istedigimiz kıvama geldiginde üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.(ortalama yarım saat)Hamurumuz mayalanma sürecini tamamladı ve iki kat büyüklükte bir hal aldı.
Şimdi en keyifli kısıma geciyoruz; sekil verme kısmı. Mayalanan hamurumuzdan cevizden büyük parcalar kopartıp, avuc ici genisliğinde acıp, ortasına bir miktar ic harcımızdan koyarak diger tarafına katlayıp yarım ay sekli elde ediyoruz.Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayıp önceden yaglamıs olduğumuz (yaglı kagıt kullanılabilir) tepsimize yerlestiriyoruz.
Pogaçalarımızın üzerine beyazından ayırmıs oldugumuz sarısını sürelim. İstege baglı bir sekilde susam veya cörek otu serpistirelim.
Poğacalarımız fırına gitmeye hazır. 200 derecedeki fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pisirelim.
Bir de unutmadan bu poğacaların bir özelligi de bayatlamadan bir kac gün muhafaza edilebilir olması. 


Püf Noktaları
Hamurumuzun üzerini kapattıgımız bezin nemli olması hamurumuzun daha hızlı mayalanmasını saglar. Yas mayamızı şeker ve süt ile eritmemiz hamurun daha fazla mayalanmasını saglar. Fırınımızı önceden acmak ve ısınmıs fırına verilen poğacalar daha puf puf ve kabarık olur.Tarifi İcin en nefis yemek tariflerine tesekkürler

Afiyet Olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar