SİVİLCELERDEN KURTULMANIN KOLAY YOLU - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

1 Temmuz 2015 Çarşamba

SİVİLCELERDEN KURTULMANIN KOLAY YOLU

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Sivilce çoğunlukla ergenlik dönemiyle ilişkilendirilen; ama yetişkinlik döneminde de zaman zaman karşılaşılan hem fiziksel hem de psikolojik anlamda sıkıntı veren bir cilt problemidir. Sivilce, cilt altında süregelen sorunlardan, yahut karaciğer başta olmak üzere başka organlarda gelişen problemlerin cilde yansıması sonucu meydana gelir. Sivilcelerle savaşmak, neden çıktığını belirleyip bu yönde tedavi uygulamanın  ötesinde, bir de sivilcelerin ciltte meydana getirdikleri kızarıklıklarla baş etme durumu vardır. Sivilcelere fazla temasta bulunmak, ezmek ve sıkmak da  sivilce kızarıklığına, sonrasında ise kalıcı cilt lekelerine sebep olur.  Böyle durumlardasivilce kızarıklığını geçiren doğal tarifler  sayesinde, bu kötü görüntü ve can sıkıcı durumdan kurtulmak zor değil. Sivilce kızarıklığını geçiren doğal tarifler içinde baldan soğana, aspirinden zeytinyağına, kilden limon suyuna kadar pek çok doğal gıda ve ürünü görebiliyoruz.



Sivilce Kızarıklığını Geçiren Zeytinyağı Maskesi
Zeytinyağının faydalı olmadığı bir alan sanırız ki yok. Sağlıklı yaşam ve doğal güzellik denince adı ilk sıralarda anılan zeytinyağı, sivilce kızarıklıklarına da çözüm oluyor.

3 yemek kaşığı zeytinyağı ile, 4 yemek kaşığı tuzu karıştırın ve sivilceli bölgeye sürün. 2-3 dakika bekledikten sonra, karışımı uyguladığınız bölgeyi su ile temizleyin. Sabun ya da buna benzer temizleme ürünü kullanmayın. Çok yumuşak bir havlu yahut kağıt havluyla yüzünüzü nazikçe kurulayın. Haftada 1; hassas cilde sahip kişilerce ise haftada 2 kez uygulanabilir.

Sivilce Kızarıklığını Geçiren Aspirin Maskesi
Ateş düşüren, terleten, kanı sulandıran aspirin sadece ilaç olarak dahili yoldan alındığında değil; harici kullanımlarda da cilt problemlerinde, özellikle de sivilce kızarıklıklarını iyileştirme yolunda atılan adımlarda oldukça etkilidir. Bunun için 2 yahut 3 adet aspirini 2 yemek kaşığı suyun içinde ezerek karıştırın. Bu karışımı sivilceli bölgelere sürerek 2-3 dakika bekletin. Süre sonunda yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve nazikçe kurulayın. Haftada 1 kez uygulanan bu yöntem işinize yarayacaktır.

Sivilce-Kızarıklığı-Nasıl-Geçer1

Sivilce Kızarıklığını Geçiren Doğal Tarifler
Sivilce kızarıklığını geçiren doğal tarifler arasında yoğurdu da saymadan geçemeyiz. Cildi yatıştıran ve nemlendiren yoğurt, faydalı bileşenleri sayesinde sivilce kızarıklıklarını iyileştirme hususunda yüz güldüren sonuçlar sunar.

İçeriğindeki asit ile cildi uyaran ve tazeleyip yenileyen limon suyu, ihtiva ettiği C vitamini ile  en başarılı ve etkili sivilce kurutuculardandır. 1 adet limonun suyunu sıkarak pamuk yardımıyla sivilceli bölgeye sürün. Yatmadan önce sürüp, sabaha kadar ciltte bekletirseniz daha etkili sonuç alırsınız. Limon suyunu her gün kullanabilirsiniz.

Kil maskesi de pek çok cilt sorununa iyi geldiği gibi, sivilce kızarıklıklarını gidermede de etkilidir. 1 tatlı kaşığı beyaz kil, 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı kayısı yağını karıştırıp bir maske hazırlayın. Sivilceli bölgeye sürün, 20 dakika kadar bekletin ve suyla durulayın. Yüzünüzü durularken sabun ve başka bir ürün kullanmayın. Kil maskesi düzenli uygulanırsa, sivilce kızarıklıklarını iyileştirmede en etkili seçeneklerdendir.

Bir de mayalı maske tarifi verelim. 1 çay kaşığı bira mayası, 1 çay kaşığı oksijenli su ve ezilmiş 2 adet aspirini karıştırın, cildinize yedirin ve 20 dakika bekletin. 5 gün ara vermeden uygulayacağınız bu maya maskesi, kızarıklıkları iyileşmiş ve lekesiz bir cilde merhaba demenizi sağlayacaktır.Kaynak:http://www.pufnoktalari.net/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar