ZERDEÇALIN İNANILMAZ FAYDALARI - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

12 Mayıs 2015 Salı

ZERDEÇALIN İNANILMAZ FAYDALARI

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

ZERDEÇALIN İNANILMAZ FAYDALARI

Vücuttaki kötü yağları yakan, kansere karşı koruyan, ödem ve toksin atan muhteşem bir baharattır zerdeçal… Özel araştırma haberimiz sonrasında zerdeçalın faydalarını öğrendikten sonra daha sık tüketmek isteyeceksiniz!

Enfeksiyonlara karşı etkilidir: Hint tıbbında zerdeçal, yanık ve kesiklerin iltihaplanmasını önlemede kullanılır. Antiseptik ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir.

Yaraların iyileşmesini hızlandırır: Yanma ve kesik gibi deri yaralarına uygulandığında, yaraların iyileşme süresini kısalttığı görülmüştür.

Karaciğeri korur: Avusturya’da yapılan bir araştırmaya göre zerdeçal, sonunda siroza da neden olabilen, karaciğer hasarını yavaşlatabiliyor ya da durdurabiliyor.

Kilo vermeyi kolaylaştırabilir: Uzmanlar, zerdeçalın, yağ metabolizmasını hızlandırdığını düşünmektedir. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olabilir. Ödem ve toksin atıcı etkisiyle vücuttaki şişkinlikleri giderir. Zencefille birlikte kullanıldığında güçlü bir yağ yakıcı küre dönüşür.

Çeşitli kanser türlerine karşı etkilidir: Teksas Üniversitesi’nde, fareler üzerinde yapılan deneylerde zerdeçal bitkisi, deri kanseri, habis tümörlerin büyümesini durdurmada ve meme kanserinin akciğerlere sıçramasını önlemede etkili olmuş.

zerdecal-zencefilKanser tedavisinin etkisini arttırma potansiyeli vardır: Güney Dakota Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada zerdeçalla ön tedavi yapıldığında, kanser hücrelerinin kemoterapiden daha çok etkilendiği belirlenmiş.

Mangalda pişen yiyeceklerde oluşan kanserojen maddelerin zararını azaltır: Kansas Eyalet Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre zerdeçal, ızgara ve mangal ürünlerde ortaya çıkan kanserojen maddelerin vücuda verdiği hasarı, %40’a kadar azaltabiliyor.

Alzheimer’a karşı beyni korur: Yapılan araştırmalarda Alzheimer’ın başlıca nedenlerinden olan amiloid plak birikimini durduğu ya da var olan plakların yok olmasını sağladığı görülmüştür.

Atrit ağrılarını azaltmada etkilidir: Antiinfalamatuvar özelliklerinden dolayı, artrit ve romatoit artrit yaşayanların ağrılarını hafifletmede ve eklemlerinin gördüğü hasarı azaltmada etkili olduğu görülmüştür. Ancak tam bir tedavi bulunabilmesi için araştırmaların derinleştirilmesi gereklidir.

Uçuğa karşı etkilidir: Yapılan deneylerde, düşük dozlardaki zerdeçalın bile, uçuk virüsünün üremesini engellediği, böylece bağışıklık sisteminin virüsle mücadele etmesini kolaylaştırdığı görülmüştür.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar