GÜNCEL KONULAR
Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Açma TarifiSponsorlu Bağlantılar @alevturkenalevlemutfakaskna Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 125 ml Pişirme önerisi: 180 C Pişirme süresi: 35 dk Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt TARİFİN VİDEOSU;Sponsorlu Bağlantılar https://www.youtube.com/watch?v=dy5Ib6y7h_g Yarım su bardağı ılık su 1 paket instant maya (10...
28.01.2025
0
Portakallı Kek (Çok Lezzetli Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeler 3 adet yumurta 1.5 su bardağı şeker 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu Yarım su bardağı süt 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağSponsorlu Bağlantılar   2 adet portakal kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu...
24.12.2024
0
Çıtır Çıtır Simit Tadında Börek Malzemeler 3 yaprak milföy hamuru(kişi sayısına göre artırabilirsiniz) 1 su bardağı peynir veya çökelek Bir tutam maydanoz kavrulmuş susam(1 su bardağı kadar) ✔Batırmak icin 1 çay bardağı sü 2 yemek kaşığı pekmezSponsorlu Bağlantılar Hazırlanışı Öncelikle susamimizi pembelesinyece kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.Milföy hamurumuzu ortadan ikiye kesiyoruz.Dort...
23.02.2019
0
Sponsorlu Bağlantılar Ev Yapımı Doğal Diş MacunuKendi diş macununuzu kendiniz yaparak, dişlerinizi hazırladığınız bu doğal diş macunu ile bembeyaz yapabilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz diş macunu tarifiEv yapımı doğal diş macunu malzemeleri:3 kaşık hindistan cevizi yağı3 kaşık karbonat15 damla nane yağıİsteğinize göre 1-2 damla elma sirkesi ekleyebilirsinizEv yapımı doğal diş macunu...
19.11.2015
0

KİR ÇÖZÜCÜ BİLGİLER

Sponsorlu Bağlantılar
KİR ÇÖZÜCÜ BİLGİLER
Sponsorlu Bağlantılar
Yayınlama: 28.05.2015
4
A+
A-

Çözücüler
Kullandığınız temizlik malzemelerinin bir çoğu içerisinde çözücü içermektedir. Örnek vermek gerekir ise neft yağı bir çözücüdür ve yağ ve boya lekelerini çıkartır. Bildiğimiz su dahi bir çözücüdür ancak tehlikeli değildir. Fakat bir çok organik çözücü oldukça yanıcı ve zehirlidir.
Yaygın olarak bilinen çözücüler arasında metilenklor, karbontetraklor, ispirtolar, mineral, trikloroetan ve damıtık petrol bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Leke çıkartma işlemlerinde kullanabileceğiniz boya tineri, cila çıkarıcılar ve kuru temizleme sıvıları içlerinde neredeyse % 100 çözücüler içerirler.

Eğer kıyafetinizin bır kısmında çözücü uygulamışsanız o zaman bu kısmı açık bir yerde bırakın ve özellikle çocuklardan ve hayvanlardan uzak tuttuğunuzdan emin olun. Lekeli olan kısmı yıkamaya geçmeden önce çözücünün buharlaşmasına izin verin.

Sponsorlu Bağlantılar

Unutmayın giysinizde çözücü kullandıysanız giysinizin kuru olduğundan emin olduktan sonra giysinizi giyin.

Öneriler: Eğer bir çözücü kullanıyorsanız sakın lens takmayın çünkü çözücünün buharı gözün ve lensin arasına sıkışabilir.

Dumanı oldukça zehirlidir ve bu duman gittikçe artar azalmaz. Özellikle de kullanıcı alkol almış ise çünkü alkol çözücüyü kullanan kişi için daha bir zehirli hale getirir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı çözücüler yanıcı olabilirler bu yüzden çözücüyü ateşin ya da dumanın yanında ya da yakınında uygulamayın ve kesinlikle sigara içmeyin.

Çözücüler ile uğraşırken açık havada uğraşın ve dumanı içinize kesinlikle çekmeyin. Unutmayın çözücüler zehirlidir ve çözücü içerikli ürünleri azar azar kullanmaya özen gösterin.

Kullanmış olduğunuz tineri süzerek tekrar kullanabilirsiniz.
Bazı kişiler petrolden elde edilen çözücülere karşı hassastırlar bunu aklınızdan çıkartmadan çözücünüzü seçin.

Eğer özel bir eşyanız için özel bir çözücü almanız gerekiyor ise ve sizde bu lekeyi tam olarak giysinizden nasıl aldığınız çözücü ile çıkaracağınızdan emin değilseniz o zaman en mantıklı iş giysiyi alıp kuru temizlemeye vermektir. Çünkü bazı çözücüler yanlış kullanıldıkları zaman giysiye zarar verip daha kötü bir lekeye neden olabilirler. Hatta ve hatta bazı çözücüler eğer doğru kullanılmazsa bazı eşyaalrın boyasını çıkartıp, kumaşlarada oldukça fazla zarar verebilirler.

Kuru temzileme sıvıları özellikle yağ lekeleri üzerinde oldukça etkilidirler. Kuru temizleme sıvılarını fazlaca değil az miktarlarda kullanın. Unutmayın hafif yapacağınız uygulama ağır uygulamadan çok daha etkili olacaktır.

Çözücüler iel çalışırken, eski ve katlamış olduğunuz bir havluyu ters çevirin ve arka yüzüne uygulama yapın. Böylece leke kumaştan tamamen çıkmış olur. Unutmayın lekelendikçe malzemenin altındaki havlunun yerini değiştirmelisiniz çünkü bu şekilde gevşemiş olan leke kumaşı tekrar lekelemesın.

Deterjanlar: Her zaman kullandığımız sıvı ve toz deterjanlar özellikle yeni lekelerin kumaşlardan çıkartılması için etkilidirler. Lekeye direk olarak toz deterjanı ya da sulandırılmış deterjan ile sulandırılmış bulaşık deterjanını uygulayabilirsiniz. Daha sonra soğuk akan musluk suyunun altında lekeli olan bölgeyi iyice durulayabilirsıniz.

Unutmayın tüm sıvı çamaşır deterjanları lekeye direk olarak uygulanmaz bunun için muhakkak gıysinizdeki ve sıvı deterjanın üzerindeki etiket ve önerileri dikkate alın.

Öneriler: Toz deterjanlar lekeyi sıvı deterjanlara göre çok daha iyi çıkartırlar. Sıvı deterjanlar genelde yağ lekelerini çıkartmak için tercih edilirler. Unutmayın bazı deterjanlar lekeleri daha iyi çıkartabilmek için enzim ve beyazlatıcı içerirler bu ve bunun gibi detayları her zaman göz önünde bulundurun.

Emiciler: Kumaşınzıın züerine dökülen lekeleri emmek amaçlı kullanacağınzı bezler her zaman için beyaz ve temiz bezler olmalıdır. Bezin beyaz olmasının nedeni dökülen malzemeyi bezin ne denli emdiğini anlamanızda daha fazla faydalı olmasıdır. Bunun dışında kağıt peçeteler, sünger ya da kurutma kağıdı da kullanabilirsiniz.

Bu noktada önemli olan dökülen lekeyi hemen henüz tazeyken emdirme işlemini artık emilecek bir şey kalmaya kadar yapmaktır. Emdirme işlemini yaparken kesinlikle lekeyi ovmayın bu lekenin daha fazla ve daha derine yayılmasından başka bir işe yaramaz. Dökülen tamamen emildikten hemen sonra lekeyi çıkartma işlemine uygun olan teknik üzerinden başlayın.

Emici Tozlar: Tebeşir tozu, talk pudrası ve nişasta birer emici tozdur. Tozu ıslak olan lekenin üzerine serpin. Toz emileni tamamen emdiği zaman ve iyice kuruduğu zaman lekeyi fırçalayın ya da elektrik süpürgesi ile çekin. Bu işlemi leke emme işlemi tamamen bitene dek sürdürün. Unutmayın emici olan tozlar özellikle yağlı lekelerde çok işe yarar.

Gaz: Gaz ürünler havuz ve teknelerdeki aşırı yoğunlaşmış su lekelerini çıkartmak için berebirdir. Ayrıca seramiklerin temizlenip parlaması içinde kullanılmaktadır.
Öneriler: Gaz ürünler zehirle ve yanıcıdırlar bu yüzden talimatları çok dikkatli bir şekilde okuyun. Bu ürünleri hırdavatçılarda bulabilirsiniz.

Gliserin: Piyada satılan birçok çözücü ürünün içerisinde gliserin bulunmaktadır. Gliserin hafif bir çözücü olamsına rağmen bazı lekeler için ön ıslatma gerektirebilir ve gliserini tek başına kullanmanızda yarar vardır. Gliserini eczanelerden bulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar5
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.