Vücudumuz B12’ye İhtiyacı Olduğunu Böyle Anlatır - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

27 Nisan 2021 Salı

Vücudumuz B12’ye İhtiyacı Olduğunu Böyle Anlatır

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Vücudumuz B12’ye İhtiyacı Olduğunu Böyle Anlatır

Kan oluşumu ve beyin sinirleri için önemli olan B12 vitamini, vücudun en çok eksikliğini yaşadığı vitamindir. Peki B12 vitamini eksikliği neden olur? B12 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? Vücudun üretmediği ancak en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden olan B12 vitamini en çok hangi besinlerde bulunur? İşte tüm bu soruların cevapları ve B12 vitamini hakkında her şey haberimizde... Kan oluşumu ve beyin sinirleri için önemli olan B12 vitamini, vücudun en çok eksikliğini yaşadığı vitamindir. Peki B12 vitamini eksikliği neden olur? B12 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? Vücudun üretmediği ancak en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden olan B12 vitamini en çok hangi besinlerde bulunur? İşte tüm bu soruların cevapları ve B12 vitamini hakkında her şey haberimizde...







Hayvansal gıdalarda bulunan B12 vitamini et ve tavuk tüketmeyen kişilerde en çok yaşanan eksikliktir. Anemi (kansızlık), nörolojik ve ruhsal bozukluk gibi üç temel rahatsızlığa zemin hazırlayan B12 eksikliği zamanında tedavi edilmediğinde daha ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Bağırsaklarda bulunan bakterilerle sentezlenip su da çözülebilen B12 vitamini vücutta kırmızı kan hücrelerinin çoğalmasını destekler. - Bağırsakların çalışması için etkin olan B12 vitamini eksilince bu çalışma ya yavaşlar ya da hızlı çalışır. Bu yüzden bağırsak besinleri çözümlemekte ya zorlanır ya da hızlı çözer. Kabızlık ve sürekli ishal gibi iki farklı sindirim sorununa neden olur.Günlük rutininiz artık size ciddi anlamda yorgunluk veriyor ve dışarıda geçirdiğiniz zamanı artık çoğunlukla evde geçirmek için bahaneler aradığınızı fark etmeye başladıysanız, B12 zengini olan karaciğer, yumurta, kimyon gibi gıdalar tüketmeye başlamanın vakti gelmiş demektir.







Sinir uçlarının daha sağlıklı çalışması ve vücut içerisindeki alışverişi sağlamak için B12 vitamini gereklidir. Ancak B12 vitamini eksilince sinir hücreleri yeteri kadar beyne uyarıcı veremez bu da beyin yorgunluğunu artırır. Buna bağlı stres ve gerginlik gibi ruhsal rahatsızlıklar artar.B12 vitamini düzenli olarak alınmadığında, tansiyonunuz dengesizleşir ve ani düşüş ve yükselişler meydana gelir. El göz koordinasyonu ve refleksler zayıflar ve vücut hareketleri kısıtlanır. Ani göz kararması ve baş dönmeleri yaşanır.







Vücudun hastalıklara karşı direncinin azalmasının nedenleri arasında B12 vitamin eksikliği vardır. Özellikle sürekli grip ve yorgunluk halleri bu yüzden yaşanır.B12 vitamini daha önce de söylediğimiz gibi beyin sağlığımız için hayati önem taşır. Eksikliği durumunda yeni bilgileri hatırlamak ve herhangi bir şeyi öğrenmek oldukça zorlaşır. Eğer normalden farklı bir durum seziyorsanız doktorunuza görünmelisiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar