Korona düşmanı her derde deva hibiskus çayı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

27 Nisan 2021 Salı

Korona düşmanı her derde deva hibiskus çayı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

  Korona düşmanı her derde deva hibiskus çayı

Hibiskus nasıl kullanılır, hibiskusun faydaları nelerdir? Hibiskus; bamba çiçeği, gülhatmi, Mekke çiçeği gibi isimlerle de anılan hibiskus dünyanın her yerinde yetişebilen bir bitkidir. Genellikle çay şeklinde tüketilen hibiskus bitkisinin içeriğinde bolca C Vitamini bulunur. Peki, hibiskusun faydaları nelerdir? Hibiskus çayı nasıl demlenir? Hibiskus hangi sağlık sorunlarına iyi gelir?

Hibiskus çayının faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını düşürür ve tansiyonu dengeler. Birçok kanser türüne karşı vücudu korur. Akciğeri temizler. Mantar oluşumunu engeller.Kilo alımına neden olan ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Düzenli bir şekilde hibiskus çayını tüketmek, bel çevresinde incelme ve vücut yağlarında azalma sağlar. Böbrek iltihabına iyi gelir. Kabızlığı ve şişkinliği giderici özelliği vardır.







Hibiskus çayı nasıl demlenir? Suyu kaynatın. Kaynamış suyun içine bir tutam kurutulmuş hibikus atın. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra için. İsteğe bağlı olarak hibiskus çayına bal ya da limon ekleyebilirsiniz.Hamilelik döneminde hibiskus çayı tüketilmeli mi? Hibiskus çayı, düşük riski oluşturabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde asla tüketilmemelidir. Emziren annelerin ise doktora danışması gerekir.Uzman onayı olmadan hibiskus çayını tüketmek zararlı olabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde hibiskus çayı içmeden önce bir uzmana danışmakta fayda var.






Hibiskus adet söktürür mü? Hibiskus bitkisi adet sancılarını azaltarak adet kanamasının sökülmesine yardımcı olur. Adet kanamasının geciktiği zamanlarda hibiskus bitkisinden yararlanılabilir.Sigaranın etkilerini azaltıyor Hibiskus, kanserden koruyucu bu muhteşem bir besindir. Çayını her gün aç karna 1 fincan için. Bu çay, sigarayı bırakan kişilerin akciğerlerini 70 günde temizler.Sigaranın etkilerini azaltan altın değerinde öneriler Sigara alışkanlığınızı bir kenara bıraktınız ve bu konuda oldukça kararlısınız. Şimdi onun etkilerinden tamamen arınma vakti!Magnezyum ve malik asit içeren kerkede bitkisi laktasif etki göstererek bağırsaklardaki gazı ve şişkinliği giderir. Aynı zamanda magnezyum içeriği sayesinde kalp sağlığı için de olumlu etkileri vardır. Vücuttan ödem atılmasında olumlu etkileri vardır. C vitamini içeren kerkede bağışıklık sistemini güçlendirici etki de yapmaktadır.






Tansiyonu düşük olanlar dikkat Journal of Ethnopharmacology’de yayınlanan 80 kişinin katıldığı bir çalışmada kerkede çayının tansiyon düşürücü etkisi kanıtlanmıştır. Journal of Human Hypertension dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre de güvenli kullanım dozu iki bardaktır.Kerkede bitkisinin doz aşımı kan basıncını fazlaca düşürdüğü için hipotansif olan bireylerde baygınlığa bile neden olabilir. Bazı kişilerin halüsinasyon görmelerine de neden olabilir. Gebelerin asla tüketmemesi gerekir. Özellikle tansiyon ve kolesterol ilacı kullanan kişilerin ve herhangi bir hastalığı olan kişilerin kerkede çayını tüketmeden önce kendi uzmanlarına danışmaları çok önemlidir.Alırken dikkat edin Satın alırken koyu kırmızı renkte olan kerkede yaprağını dilinize değdirin hafif ekşi bir tat bırakıyorsa onu satın alın. Ekşi tat bırakmıyorsa ya raf ömrü geçmiş bir bitkidir ya da uygun toprakta yetişmemiştir.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar