Kıbrıs Tatlısı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Mart 2019 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kıbrıs Tatlısı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardagi çiçek yağı
1 su bardagi fındık kırığı
1 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardağı galete unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
1 buçuk su bardağı seker
2 buçuk su bardağı su
Kreması icin
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardagi şeker
2 paket vanilya
1 paket kremsanti (krema sogudukton sonra toz halinde eklenir)
Hazırlanışı
Oncelikle şerbeti hazirlayalim. Tencereye su ve sekeri kaynamaya birakalim bes dk kaynadiktan sonra ocagi kapatip kolay sogumasi icin başka bir kaba alalım.
Keki icin





Yumurta ve sekeri cirpalim sivi yagi ekleyip cirpalim sirasiyla findik hindistan cevizi ve galete ununu ekleyip karistiralim. Tereyagla yağlanmış buyuk dikdortgen borcama dokelim kasikla yayalim size cok ince gelecek ama degil hem kabaracak hemde serbeti cekince şişecek. 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pişirilir. Kek firinda piserken bizde kremayi yapalim onunda sogumasi lazim.
Kremasi icin
Sut nişasta ve seker tencereye koyulur. Katilasan kadar krema göz göz olana kadar pişirilir ocaktan alinir bi kenarda sogumasi beklenir ara sira karistirmayi unutmayin. Soguduktan sonra krem santi toz halinde eklenir çırpılır.
Keki firindan aldiktan 10 dk sonra soguk sertbeti dökülür. Tatlı sogudugunda ılık da olsa olur. Uzerine kremasi yayilir. Buzdolabına kaldirilir. En az 2-3 saat dinlendikten sonra uzerine bol hindistan cevizi serpilip servis edilir. Aksamdan yapip etesi gününe tadi daha guzel olacaktir.Tarifi için @serifenin_lezzetli_mutfagi ‘na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar