Tas Kebabı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

3 Ocak 2019 Perşembe

Tas Kebabı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TAS KEBABI TARİFİ
Malzemeler
750 gram kuzu kuşbaşı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan
3 adet çarliston biber
2 büyük domates
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Pilavı için
3 su bardağı osmancık pirinç
5 su bardağı su
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz


Kebabı Nasıl Yapılır?
Düdüklü tencereyi ısıtın. Kuşbaşı eti ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Biraz suyunu bırakınca buhar çıkışı hızlanacaktır. O zaman düdüklü tencerenin pimini indirip kısık ateşte etleri 20 dakika kadar pişirin
Geniş bir tavaya zeytinyağını, küp doğranmış soğanı ve biberi ekleyip soteleyin. Haşlanmış eti ilave edin ve beş dakika kadar kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşayıp suyunu büyük ölçüde çekince tuz ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.
Kebap malzemelerini derin toprak bir tasın içine koyup yerleştirin. Derin bir pilav tenceresinin tam ortasına toprak kabı ters çevirin. Tencereyi kabın üzerine kapatıp ters çevirirseniz daha kolay olur.Yıkanmış pirinci tasın kenarlarına yerleştirin. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızartın pirincin üzerine dökün kaynamış 5 su bardağı suyu ve tuzu pirincin üzerine dökün Pirinci bir kaşıkla karıştırın tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav göz göz olup suyunu çekmeye yakın ocağın altını kapatın. Eğer üstteki pirinçler diri kalmışsa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Tencerenin üzerine bir örtü örtün en az yarım saat dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman tası yavaşça kaldırın. Tencerenin üzerine düz bir servis tabağı veya tepsi kapatıp tencereyi ters çevirin.
Etin kenar kısımlarına doğranmış maydanoz serperek süsleyin. Bekletmeden servis edin. Afiyet Şifa olsun.Tarifi icin instagram cahide_sultan‘a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar