Birçok Hastalığın Şifası ‘Şalgam Suyunda - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

16 Ocak 2019 Çarşamba

Birçok Hastalığın Şifası ‘Şalgam Suyunda

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Birçok Hastalığın Şifası ‘Şalgam Suyunda’
Bileşiminde kalsiyum ve demir ile A, C ve B grubu vitaminler bulunan şalgam, afrodizyak özelliği ile de erkeklere güç veriyor…
Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat “Bütün hastalıklar bağırsakta başlar. Bağırsak hasta ise, vücudun geri kısmı da hastadır” der. Bağırsak sorunlarının çözümü ise, şalgam suyu tüketmek…Katkı maddesiz, doğal, organik beslenmenin mide, karaciğer ve bağırsak gibi, ölümcül hastalıkların başlangıcı ve yayılımında çok önemli yer tutan organları korumasında hem fikir olan uzmanlar geleneksel yiyecek ve içeceklere dönüşü öneriyor.Stres ve sinir sistemini etkilemesi sebepleriyle ruhsal hastalıklara dahi yol açabilen bağırsak sorunları dikkatle üzerinde durulması konulardan. Beslenme alışkanlıklarımızdan, tuvalet eğitimimize birçok konunun etkili olduğu bağırsak sorunlarının çözümü için asıl yapılması gereken katkılı, GDO’lu gıdalar ve sigara gibi bağırsak florasına zarar veren maddelerden uzak durmak.
Kabızlık ilaçları bağırsakları tembelleştiriyor
Kabızlık, toplumun yüzde 80’inin hayatında en az bir dönem maruz kaldığı ve hemoroid gibi yaşam kalitesini oldukça kötü etkileyen sonuçlar doğuran çok önemli bir hastalık. Özellikle kış aylarında metabolizmadaki hareket hızının azalması ve yeme alışkanlıklarının değişmesi sebebiyle daha fazla



karşılaşılan kabızlık, başta yeme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve spor gibi düzenli yapılan aktivitelerle azaltılabiliyor.
İlaç kullanımının “bağırsak tembelliği”ne yol açtığı hastalıkta, lifli gıdalar ve sıvı tüketimi öneriliyor. İçindeki bol lif sebebiyle şalgam ve şalgam suyu hem doğallığı hem de asırlardır bu özelliği ile bilinen ve tüketilen bir ürün olması sebebiyle en doğru çözümlerden.
Birçok hastalığa iyi gelen şalgam suyu, cinsel hayatta da mutluluğu yakalamak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan hammaddelerden yapılan şalgam suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları var. İşte bu faydalarından bazıları..Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir?
Öncelikle şalgam suyu kilo almakta zorlanan kişiler için idealdir. Şalgam suyunun iştah açıcı özelliği vardır.
İçerisinde B vitami bulundurduğu için zihin açıcı özelliği vardır.
Karaciğer ve mide gibi organlara faydalıdır.
Afrodizyak özelliği vardır.
Akciğer ve bronşları temizlediği için solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir.
Kalsiyum, demir ve magnezyum içerdiği için kemik ve diş yapılarına iyi gelmektedir.Vücutta bulunan toksinleri dışarıya atmak ve kolesterolü düşürmek için kullanılır.
Boğaz iltihabına (enfeksiyonuna ) iyi gelmektedir.
Şalgam bitkisi haşlanarak ortaya çıkan su ile saçlar yıkandığı zaman saçların beyazlamasını önler.
Şalgam kökünün haşlanıp içilmesi vücutta oluşan sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.
Şeker hastalarına iyi gelmektedir.
İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır.
Vücutta oluşan şişliklerin sönmesinde etkilidir.
Kaynak:http://saglikzamani.site


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar