Ispanaklı Bisküvili Pasta - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

26 Nisan 2017 Çarşamba

Ispanaklı Bisküvili Pasta

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ispanaklı Bisküvili Kremalı Kek
MALZEMELER
Malzemeler:
Buyuk fırın tepsısı ıcın olculer:
5 yumurta
1,5 su bardagı seker
3 türk kahvesi fincanı sıvıyag
3 türk kahvesi fincanı sut
1 su bardagı ıspanak puresi (ıspanak yapraklarını haslayıp robotta cekelim)
2 kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardagı un
Kreması icin:
1 lt süt
3 dolu yemek kasıgı un
2 dolu yemek kasıgı nisasta
1 su bardagı seker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı
1 limon kabugu rendesi
25 gr margarin
1 paket toz krem santi
santiyi hazırlamak icin
1 su bardagı süt
TARİF
Öncelikle kek harcımızı hazırlayalım. Yumurta ve sekeri mikser yardımıyla kopuk kopuk bembeyaz olana kadar yaklasık 15 dakika cırpalım. Sıvıyag, sut, ıspanak püresini ilave edelim tekrar cırpalım. Unu eleyelim, kabartma tozu ve vanilya ile karıstıralım. Kek harcımıza ekleyelim tahta kasıkla kıvamı sondurmeden kek harcımızı karıstıralım. cok katı bir kek harcı degil. Unu yavas yavas ekleyebilirsiniz. cokta akıskan değil iki kıvamın ortası:) Hafif yaglanmıs fırın tepsimize harcımızı alalım. Tepsiyi yere birkac kez vuralım ki hava kabarcıkları cıksın kekımız esıt derecede kabarsın. Kekimizi 180 derece fırında yaklasık yarım saat pisirelim. Kürdan testi yapabilirsiniz pistiginden emin olunca keki fırından alalım sogumaya bırakalım.
Kremamızı hazırlayalım. Sut, un, nisasta ve sekerı tencereye alalım. Karıstıra karıstıra koyulasıp gobek atana kadar pısırelım:) Pısmeye yakın damla sakızı ve lımon kabugu rendesini de ılave edelım. Pıstıkten sonra margarını ılave edelım ve kremamızı biraz sogumaya bırakalım. Krem santıyı bır su bardagı sut ile cırpalım. Kremamıza santıyı ekleyelim ve mikser yardımıyla en az on bes dakıka kremamızı cırpalım. Bu krema o kadar lezzetlı kı kokusu kıvamı tam yerınde. Krem santıde ayrı bır lezzet katıyor. Tum keklerınızde kullanabılırsınız. Mutlaka deneyin..
Gelelım son dokunuslara.
Kekımızı kasık yardımıyla sut ile hafif ıslatıyoruz. Her tarafına gelecek sekilde. Üzerıne bır kat bıskuvı yerlestırıyoruz. Üzerıne kremanın hepsını dokuyoruz. Krema cok sıcak olmasın cokta soguk olmasın bıskuvıyı yumusatacak sekilde orta sıcaklıkta olsun. Kekimizden yaklasık otuz kısılık. Ölcuyu yarıya ındırıp yapabılırsınız fazla gelirse ama bence tam ideal yapmısken fazla fazla olsun:) Dinlenen kekimizi istedigimiz gibi dilimlere ayırıp servis ediyoruz. Üzerine yesil fıstık cok yakısıyor sunumda kullanabilirsiniz. cayla servis edelim, Afiyet olsun:) CigdeMce Lezzetler‘e Tesekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar