Elmalı Şerit Kurabiye - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

26 Nisan 2017 Çarşamba

Elmalı Şerit Kurabiye

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Elmalı Şerit Kurabiye
Malzemeler:
125 gr tereyagı yada margarin
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı yogurt
1 cay bardağı toz seker
1 yumurta
1 su bardagı nisasta (bugday mısır farketmez)
Yarım pakat kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardagı un
İc harcı ıcın:
4 adet kırmızı elma
4 yemek kasıgı seker
1 cay bardağı dovulmus ceviz yada fındık
1 tatlı kasıgı tarcın
Hazırlanısı:
Öncelikle ic harcımızı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip sekerle birlikte tavamıza alalım ve pismeye bırakalım. Suyunu bırakıp cekene kadar soteleyelim. Ocagı kapattıktan sonra içine dovulmus ceviz ve tarcını ilave edip karıstıralım ve sogumaya bırakalım.
Hamurumuzu hazırlayalım. Oda sıcaklıgında yumusamıs tereyagını yogurma kabımıza alalım. Yogurt, yumurta, sıvıyag ve sekeri ilave edelim yogurmaya baslayalım. Daha sonra nisasta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklıgında hamur elde edelim.
sekil verelim. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapalım. Tezgah üzerinde daire seklinde sekil verelim. Bir tarafına bıcakla 5 adet cizik atalım. Diger tarafına elmalı harcımızı koyalım ve rulo seklinde saralım. Tepsiye almadan önce ay kurabiye seklinde kıvırarak koyalım. Resim yardımcı olacaktır.
Butun kurabiyelerimize sekil verdikten sonra 175 derece fırında pismeye bırakalım. Hafif pembelesmesi yeterlidir kurabiyemiz biraz beyaz kalmalı. Yeteri kadar pisince fırında alalım ve biraz soguyunca üzerine bol pudra sekeri ekleyelim.
Nefis kurabiyelerimiz hazır, olcu tam deneyin begenin ve bana donun diyorum:) cayla servis edelim, Afiyet olsun.Çigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar