Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

15 Ocak 2017 Pazar

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Malzemeler:
Dikdörtgen borcam için ölcüler:
24 adet baklavalık yufka
Sosu icin:
2 yumurta
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı sıvıyag
İç harcı icin:
500 gr beyaz peynir
1 kücük boy sogan
1 kücük boy domates
1-2 adet biber
Maydanoz(yeteri kadar)
Hazırlanısı:
Ayrıntılı resimler ile istahınızı kabarttıktan sonra böregimizin yapılısına geçebilirim:) Öncelikle ic harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri ufalayalım.cok kücük dogradıgımız sogan, domates, biber ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.
Sosumuzu hazırlayalım. Yumurta, süt ve sıvıyagı bir kaba alıp çırpma teli ile iyice karıstıralım.
Böregimizi sarmaya baslayalım. Öncelikle arkadaşlar belirtmek istiyorum ki gerçekten baklava yufkası ile yaptıgım tariflere soru yagmuru geliyor. Kac kat diye yazdıgım halde tekrar tekrar soruluyor. Her tarif farklı bu börekte 3 kat baklavalık yufka kullanıyoruz. Öncelikle fırın kabımıza yaglı kagıdı serelim. Soslu böreklerde yaglı kagıt sart ben unuttum aceleden.
1 adet baklavalık yufkamızı acalım. Üzerine sosumuzdan 1 yemek kasıgı kadar gezdirelim. Fırca ile yufkayı zedelemeden sosu hafif hafif sürelim. 2. yufkayı üzerine alalım tekrar 1 yemek kasıgi sos gezdirelim. 3. yufkayı üzerine alalım burada sos kullanmıyoruz ic harcımızı ekliyoruz. Fotgraftaki gibi bir kenarına uzunlamasına ic harcımızı koyalım ve sıkı bir rulo yapalım. Rulo bitimine sos sürelim ki yapissin. Fırın kabımıza uzunlamasına rulomuzu koyalım. Bütün yufkalar bitene kadar böreklerimizi sarmaya devam edelim. Borcam tepsi icin 8 rulo yeterli oluyor. 1 paket baklavalık yufkadan 2 tepsi boreginiz olabilir yani.
Kalan sosumuzun tamamını fırca yardımıyla böreklerimizin üzerine sürelim. Bıcakla esit parcalar olacak sekilde 3 ‘ e keselim. Yani 4’ bölmüs oluyoruz. Yani ayrıntı verecem diye catlıyorum burada:) Üzerine cörek otu susam ekleyelim.
200 derecede önceden ısınmıs fırında böreklerimiz altın rengini alana kadar pisirelim. Nefis mi nefis cıtır mı cıtır hafif mi hafif böreklerimiz hazır. Aksam yemegine, kahvaltıya, cay saatine yakısan bir börektir mutlaka bir yerlere not edin.cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar