İçli Köfte - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

11 Aralık 2016 Pazar

İçli Köfte

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


İçli Köfte


Bulguru İcin:
Yarim kilo bulgur
1 su bardagı kadar irmik
3 bućuk su bardagı kadar ilik su
2 tane yumurta
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay kasıgı kadar kimyon
1 cay kasıgı karabiber
1 su bardagı un 

Not:
Tuz eger haslama yapacaksaniz kizarmiyacaksaniz unu 1 bucuk bardak ekleyin.Kızarmada yarılma olmuyor ama haslamada oluyor o yuzden dıkkatlı olalım.. 

İci İcin:
700 gram kadar kiyma
4 adet sogan
1 su bardagı ceviz
1 yemek kasigı tereyag
Yarim cay bardagı zeytin yagı
1 tatli kasıgı kimyon
1 tatli kasıgı karabiber
1 tatli kasıgı pul biber
Tuz

Yapılısı:
 Önce ici yapiyoruz once yagını ekleyip sogan ve kıymayı iyice kavuruyoruz baya kavurun baharatlarını atıp en sonundada cevizini ekleyin ve dolaba atın soguk olmasi gerekiyor cunku bulgurun icine eklediginizde yagı bulgurun arasına kacarsa o kısmı kapatamıyosunuz bu ayrıntı cok  onemli mumkunse aksamdan yapın ici
Bulgur ve irmigi 3 bardak ilık suyla ıslatıyoruz 1 saat kadar beklesin yumurtasını,baharatlatıni ve ununu dökun 1 saat kadar yogurun yogururken eger hamur sertse elinizi suya batirıp yogurun bu sekılde deneyın memnun kalacaksıniz emin olun sonra istediginiz buyuklukte alıp icini oyup ic malzemesıni ekleyin. Biz yumurtaya bulayip kızgın yagda kızartıyoruz eger hem.haslayip kizarticaksaniz haslama suyuna mutlaka 2 tane limon tuzu ekleyin catlamayi engelliyor ve hasladıktan sonra cok bekletmeden yumurtaya bulayip kizartın yumurtaya buladigıniz anda yaga atmayın .2 dakika mutlaka bekletın cunku yumurta parcalari oluyor hemen atarsaniz !!! Bütun detaylariyla anlatmaya calıstık umarım yardımcı ola bilmisizdir..
Afiyet Olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar