BEŞAMEL SOSLU TAVUK SARMA - Nefis Tarifler

Column Left

13 Haziran 2015 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU TAVUK SARMA

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

BEŞAMEL SOSLU TAVUK SARMA
Malzemeler :
2 adet yufka
500 gr. tavuk göğsü
500 gr. tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
Tuz, Pul biber
Kekik, Karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Tavukları kuşbaşı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ve biberi ekleyin. Sonra salçayı ve domatesi ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5 dk kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelyeyi ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4 dk daha pişirin.
Beşamel sos için tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
Küçük bir kaseye 4′e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sosu dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Servis etmeden 10 dk. önce üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN.Zeynep'in Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments