Fırında Patatesli Patlıcanli Dizme - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

23 Şubat 2019 Cumartesi

Fırında Patatesli Patlıcanli Dizme

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Fırında Patatesli Patlıcanli Dizme
Malzemeler
2 tane orta boy patates
1 tane büyük patlıcan
1 tane domates
1 ane çarliston biber
☘Köftesi için;
300 gram kadar kıyma
1 yumurta
1 çay bardağı ev yapımı galeta unu ( sayfamda bulabilirsiniz )
Pulbiber, karabiber
Yeteri kadar tuz
Bir tutam maydanoz
1 küçük kuru soğan
☘Sosu için;
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 buçuk su bardağı sıcak su





Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz halka şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Patateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra onu da aynı şekilde halka şeklinde kesip suda bekletiyoruz.Köftesi için kıymamızı galeta unumuzu yumurtamızı  incecik doğradığımız maydanozlarımızı rendelediğimiz soğanımızı, baharatlarını ve tuzumuzu atıp güzelce yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp resim görüldüğü gibi düzeltiyoruz.
Patlıcanımızı  ve patateslerimizi yıkayıp süzüyoruz. Yuvarlak küçük borcama bir patates bir köfte bir patlıcan olarak kenardan başlayarak diziyoruz. Aynı işlemi ortasına da uyguladıktan sonra üzerlerine domates ve biberleri yerleştiriyoruz.
En son sosu için salçamızı rendelediğimiz sarımsağı tuzunu ve yağını derin bir kaseye alıyoruz üzerine sıcak suyumuzu koyuyoruz güzelce çırpıyoruz ve yemeğimiz in üzerine gezdiriyoruz. Ağzını once yagli kagit ile daha sonra aleminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıttığımız 250 derecelik fırında yaklaşık 35 dk o şekilde pişiriyoruz. Daha sonra aleminyum folyoyu ve yagli kagidi çıkarıp tekrar fırına veriyoruz. Patateslerimizin üzerleri hafif Kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk kadar daha pişiriyoruz. Fırından fırına fark edebilir o yüzden kontrollü pişirmek te fayda var.Tarifi için @hilalin_mutfagi na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar