Tavada Gül Börek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

6 Ocak 2019 Pazar

Tavada Gül Börek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TAVADA GÜL BÖREK TARİFİ
Malzemeler
2,5 adet yufka (3 tam yufka tavaya sığmıyor)
Yarım kg. ıspanak (Ispanak ve pancar yaprağı da kullandım)
Yarım demet maydanoz veya dereotu
100 gr. Lor peyniri
100 gr. sert beyaz peynir
Karabiber, pulbiber, gerekirse tuz
Sosu için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı maden sodası


Tavada Gül Börek nasıl yapılır?
Ispanak, dereotu ve maydanozu yıkayıp suyunu süzdürün. Bu börek için ısırgan ve diğer yenilebilir otlardan da kullanabilirsiniz.
Yıkadığınız otları ince ince doğrayın. Lor peyniri veya çökelek, rendelenmiş beyaz peynir ve baharatları ekleyip harmanlayın.
Ayrı bir yerde sos malzemelerini karıştırın. Blenderdan çekerseniz daha iyi olur.
Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerine sostan 5-6 yemek kaşığı kadar gezdirip fırçayla yayın.
Yufkayı üçgen parçalar olacak şekilde 4 e bölün (+ şeklinde)
Her parçanın geniş kısmına ıspanaklı iç malzemesinden koyup rulo şeklinde gevşekçe sarın. Kendi etrafında dolayarak gül şekli verin.
30 cm çapında yağlanmış tavaya dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın. 1 yufkadan 4 adet gül elde edilecek. Ben orta kısma 2 adet gülü birleştirerek sarıp yerleştirdim. Böreklerin üzerine de biraz zeytinyağı gezdirin.
Tavayı kısık ateşteki ocağa yerleştirin. Üzerine uygun bir tepsi kapatın. Arasıra tavanın ocak üzerindeki yönünü değiştirin ki her yeri eşit kızarsın. 20 dakika sonra spatulayla kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızarmışsa bir tepsi yardımıyla tersini çevirin. Balık tavalarının kapağı çevirmek için çok kolaylık sağlıyor. Böyle düz bir kapağınız yoksa bir tepsinin tersini de bu iş için kullanabilirsiniz.
Arka yüzünü pişirirken kapağı açın ve ısıyı biraz yükseltin. (Bu aşamada ıspanak suyunu salabileceği için fazla bekletmemek lazım sadece alt kısmın kızarması yeterli olacaktır) kızaran böreği yine bir tepsi yardımıyla servis tabağına alın.
Afiyet şifa olsun!
Not:Eğer yufkalar çok inceyse, sos kullanmanıza gerek yok. Sadece zeytinyağı kullanmanız yeterli. Benim kullandığım yufkalar normale göre daha kalındı.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar