Tam Ölçülü Klasik Revani Tatlısı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

19 Ocak 2019 Cumartesi

Tam Ölçülü Klasik Revani Tatlısı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tam Ölçülü Klasik Revani Tatlısı
Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından
2 parmak eksik un
Şerbeti İçin:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2 damla limon suyu



Tam Ölçülü KlasikRevani Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbeti için; derin bir tencere içine 4 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su koyun. Şeker eriyene kadar karıştırıp, ardından kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. 2-3 damla limon suyu ekleyin. 4 dakika kadar daha kaynatın. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp, oda ısısında soğumaya bırakın.Diğer tarafta derin bir kap içine 4 adet yumurta kırın. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin. Mikser ile 3-4 dakika kadar iyice çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip, tekrar çırpın. 1 su bardağı irmik, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2 su bardağından 2 parmak eksik unu eleyerek, ekleyin. Mikser ile karıştırın.
Hazırladığınız klasik revani tatlısı karışımı yağlanmış büyük kare borcam içine dökün. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tatlının pişip, pişmediğini kürdan batırarak, test edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Tam ölçülü klasik revani tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. 2 dakika kadar bekletin. Ardından oda ısısında soğumuş olan şerbeti azar azar üzerine dökün. Şerbet tatlı için tam ölçüdür. Ne az ne de fazladır. Tatlı şerbeti yavaş yavaş çekecektir. Tatlı şerbeti çekip, soğuyana kadar bekletin.
Klasik revani tatlısı şerbetini çekip, tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek, servis edebilirsiniz.Revani tatlısının içine isteğe göre portakal ya da limon kabuğu rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun...Tarifi için @suzaninmutfakdunyasi ‘na teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar