Soğan Kebabı - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

3 Ocak 2019 Perşembe

Soğan Kebabı

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Soğan Kebabı
Malzemeler şöyle;
1-1.5 kilo kadar kuru soğan,(yumurtadan biraz daha küçük tercih edilmeli)
yarım kilo kuzu kıyma
4-5 tane kırmızı salçalık biber
4-5 tane çarliston biber.
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1tatlı kaşığı dolusu biber salçası
karabiber,pul biber,tuz


Önce bir yuvarlak fırın tepsisini hafif yağlayın. Yağladınız mı?dursun kenarda.. Kuru soğanların iki ucunu kesin.. Kestiniz mi?Şimdi sadece ama sadece en dıştaki kabuklarını alın..hani toz falan oluyor ya ondan dolayı.. kırmızı kabuk kalacak.. Şimdi soğanları dikine 2 ye ayırın..şu anda başları alınmış,kırmızı kabukları üstünde 2 parça soğan var elinizde..Öyle dimi.. Rabbime şükür ne şifalar gizlemiş şuncacık sebzeye..
Bütün soğanları bu şekilde hazırlayın..geldim şimdi şu tezgahta bekleyen garibim kıymaya…biliyor başına gelecekleri..kıymayı dana kullanıyorsanız mutlaka bir miktar sıvı yağ dökün..koyun kıymaya,1 yemek kaşığı dolusu kuyruk kıymasını,pul biberi,karabiberi,salçayı koyun ve bir güzel yoğurup minik köfteler elde edin..Şimdi istirahat halindeki tepsiyi alalım yanımıza kenarlardan başlayıp bir soğan-bir köfte-bir soğan bir köfte şeklinde sıralayalım…tepsinin ortasında yuvarlak bir havuz şeklinde boşluk kalmalı..o havuza su mu doldursak bu sıcak ta:))
yok biz bu havuza kuşbaşı doğradığımız kırmızı biberleri ve çarlistonları dolduracağız..yani ortada bir biber tepesi..kenarlara boncuk gibi sıralanmış soğan ve köfteler.. şimdi fırınımızı 200 dereceye ısıtalım.. Tepsimize 1 su bardağı suyu gezdirerek dökelim..fırına verelim..yarım saat bu şekilde fırında kalsın…yarım saat sonra fırından çıkartalım..ortadaki biberleri bir kaşıkla alt üst edelim..
Allah’ım bu nasıl güzel bir koku…işte şimdi rötuş zamanı..1 bardak suyumuz daha vardı hatırlarsak.. Hah şimdi o suya 3 yemek kaşığı nar ekşisini karıştıralım… Yemeğimizin üstüne gezdirerek dökelim..bunu baştan yapmamalıyız çünkü nar ekşisi yemeği hemen kızartır..pişmez..
Nar ekşili suyu da döktükten sonra tepsiyi tekrar fırına verelim.bir yarım saat daha geçsin yemeğimiz nar gibi kızarmış ve pişmiş olacak..
yerken bir de yanına boş tabak koymak gerekiyor. Kabuklar kolayca ayrılıyor..bu tabak kabuklar için gerekecek..
Umarım siz de beğenirsiniz.. Allah’a emanet olun..Tarifi icin instagram cahide_sultan‘a tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar