Polonya Keki (Merengli Kek) - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

4 Ocak 2019 Cuma

Polonya Keki (Merengli Kek)

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Polonya Keki (Merengli Kek)
Malzemeler (26 cm kelepçeli kalıp için)
Hamur için
4 yumurta sarısı
150 gram tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya


Ayrıca: 1 yemek kaşığı kakao
Arasına sürmek için: 2 yemek kaşığı dolusu marmelat
Ben böğürtlen marmelatı kullandım
Mereng kısmı için:
4 yumurta akı
Bir tutam tuz
4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
1 tatlı kaşığı vanilya
Polkek Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamuru hazırlayın. Hamuru robotta hazırlayacaksanız, soğuk tereyağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını, su ve zeytinyağını koyup robotta karıştırın. Hindistan cevizi rendesi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yeniden karıştırın. Kurabiye hamurundan daha sert bir hamur elde edin. Elinizde hamur yoğuracaksanız yağ oda sıcaklığında olmalı.Hamuru 1 parçası küçük, 2 parçayı eşit olmak üzere 3 parçaya ayırın. Büyük parçalardan birine kakao ilave edip yeniden yoğurun. Kakaolu hamur ve küçük parçayı ayrı ayrı şeffaf folyoya sarıp dolaba kaldırın. En az yarım saat dinlenip sertleşmesi lazım. İşiniz aceleyse buzluğa koyun.Kalan sade hamuru yağlanıp unlanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba bıçakla doğrayın. Bu işlem, hamuru tabana daha kolay yaymanızı sağlayacaktır. Elinizle bastırarak hamuru tabana döşeyin.Hamurun üzerine 2 yemek kaşığı marmelat veya reçel sürün.
Dolapta sertleşmiş olan kakaolu hamuru rendenin iri gözünden marmelatın üzerine rendeleyin. Hafifçe düzeltin ama sakın bastırıp sıkıştırmayın.
Yumurta akını bir tutam tuz atıp mikserle kabarana kadar çırpın. Pudra şekerini 4 seferde kaşık kaşık ekleyip çırpmaya devam edin. Yani 1 kaşık atıp çırpın, yeniden şeker atıp çırpın ve aynı şekilde devam edin. Vanilyayı da pudra şekeriyle beraber atın.
İyice kabarıp sertleşen yumurta akına, 1 yemek kaşığı nişastayı ilave edip 1 dakika kadar yeniden çırpın. Mikseri kaldırdığınızda yumurta akı mikserin ucunda sabit durmalı.
Kar haline gelen yumurta akını, rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine döküp yayın.
Son olarak dolapta bekleyen küçük parça sade hamuru rendenin iri gözünden mereng kısmının üzerine rendeleyin.
Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırına sürün. 40 dakika sonra ısıyı 140 dereceye düşürün ve 15 dakika daha bu şekilde pişirin. Fırını kapatıp 5 dakika daha içinde bekletin. Yani toplam 1 saat sonra fırından çıkaracağız.
İyice ılıyana kadar keki kalıptan çıkarmayın. ılınınca yavaşça kalıbın kelepçesini açın ve kaldırın.
Kek tamamen soğuyunca dilimleyerek servis edin.Kek ilk fırından çıktığında bu kadar yüksek oluyor ama sonra hafifçe iniyor. Soğuyunca mereng kısmı sertleşiyor ve rahatça dilimleniyor. Sertleşiyor dediysem, hazır satılan merengler gibi değil. Kesilebilecek düzeyde bir sertlik.
PÜF NOKTASI: Kekin özellikle mereng kısmını en son hazırlayın. Çabuk hareket edin ve hiç bekletmeyin. Bekleyen mereng sulanır ve kabarmaz. Merengi çırparken şekeri birden ilave etmeyin. Kuru bir kap kullanın. Mikser uçlarının da kuru olmasına dikkat edin. Son olarak yumurta aklarına kesinlikle sarısından karışmamasına özen gösterin.Tarifi için cahidesultan.net‘e tesekkurler.






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar