Patatesli Kol Böreği - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

2 Ocak 2019 Çarşamba

Patatesli Kol Böreği

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Patatesli Kol Böreği
Hamuru için malzemeler
1 Yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru instant maya
4 su bardağı kepeksiz un
1 su bardağı kepekli un
Hamura sürmek için
2 yemek kaşığı dolusu katı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
İç Harcı için
Haşlanıp ezilmiş 7-8 adet patates
2 orta boy doğranmış soğan
1 yemek kaşığı erimemiş tereyağı
yarım çay bardağı fındık veya zeytinyağı
tuz ,pulbiber


YAPILIŞI
İç harcı için yağ eritilir doğranmış soğanlar kavrulur.Sonra ezilmiş patates eklenip kavurmaya devam edilir.Tuz ve pul biber de eklenerek soğumaya bırakılır.Diğer bir yanda açacağımız yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı eritilip altı kapatılır.
Hamur için un ve maya hariç diğer malzemeler karıştırılır.Maya una katılarak unda eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur mayalanmayacak sadece 10 dk dinlendirilecek.Dinlenen hamur 10 yumağa ayrılır.5 yumak 1 tepsi için yeterlidir. Diğer 5 yumak da 2. tepsiye hazırlanır.
Önce ilk tepsi için 5 yumaktan birincisiyle açılmaya başlanır.Yumakların tek tek açılması lazım.Yufkalar unlanarak açılır.Her oklavaya dolanışta azar azar un serpilir.Açılan yufkanın 56-60 cm çapında olması lazım.Baklava yufkasının inceliğine yakın oluyor.Açılan yufkaya erittiğimiz yağdan 2.5 yemek kaşığı sürülür.ve ortadan ikiye enlemesine kesilir.Her yarım yufkanın geniş tarafına patatesli harçtan incecik rulo halinde yerleştirilir.Hamuru sıkmadan rulo yapılır.Elde edilen rulo hafifçe bükerek gül böreği şeklinde tepsinin ortasına yerleştirilir.Yufkanın diğer yarısıda rulo yapılarak tepside onun etrafına dolanır.Böylece 5 yumak tek tek açılır,2 ye kesilir yağlanır ,harcı konup rulo yapılır,tepsiye hafif bükülerek ,dolana dolana yerleştirilir.Diğer 5 yumak da 2. tepsiye aynı şekilde yapılır.Üzerlerine 2 tepsi için 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı fındık yağı (parlak olması için) sürülüp, 170 derecede ağır ağır kızartarak pişirilir.
Not:Çay bardağı ölçüsü ince belli bardak iledir.
AFİYET OLSUN …Tarifi icin instagram cahide_sultan‘a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar